Ciorba cu perisoare



 

 
Ciorba cu perisoare pregatita intr-o supa in care am fiert un os de vita o face mai speciala cu un gusr bun.

 

Ingrediente:

400 gr. os de vita
300 gr. carne tocata
2 morcovi,
1 telina mijlocie
1 patrunjell
1 pastarnac
1 gulie mijlocie
1 ardei gras
1 ceapa
1 lingura. pasta de rosii
1 lingurita bors Magic
1 lingura. orez
1 galbenus,
patrunjel, marar,
sare,      piper
boia

 

Mod de preparare:
Osul de vita se pune la fiert in apa cu sare. Cand da primul clocot se ia spuma si se lasa sa fiarba in continuare la foc potrivit.



Se curata zarzavatul, se spala, se taie in marini potrivite, ceapa se toaca marunt si se pun in oala unde fierbe osul de vita. Se adauga si lingurita de bors Magic dizolvata in putina supa.

Perisoarele se pregatesc astfel: in apa tocata se adauga ceapa tocata maunt, orezul spalat bine, galbenusul, verdeata tocata marunt, sare, piper.

Perisoarele se formeaza cu mainile umede ca sa nu se lipeasca. Se fierb separat in zeama de carne, ca sa nu tulbure toata ciorba. Se adauga ulterior cand se pune si leustean tocat.

 

Print Friendly, PDF & Email





Recomandările noastre

7 comentarii

  1. 1

    foarte simpla reteta ta de ciorbita si cred ca este delicioasa.mami o face un pic diferit,eu fiind din Moldova reteta mamei este cu bors de putina si taietei de ou inclusi.oricum ar fi ,este o ciorbita minunata.pupici

  2. 2
  3. 3

    Fiind si eu moldoveanca,chiar daca m-am nascut la Brasov si am trait acolo,mama tot moldoveanca a ramas si ciorba pe care o face mama si eu de altfel e asemanatoare cu a lui Sarah.Dar sigur si a ta trebuie sa fie buna pentru ca are toate ingredientele,mai ales perisoarele sant sigura ca sant gustoase!pupicei!

  4. 4

    @sarah si
    @Gabriela, aveti dreptate. Si in Banat borsul se foloseste mult. Fac si eu varianta cu bors, ne place mult. Cat despre taietei, cum perisoarele au orez, nu prea mai merg amandoua.
    Dar fiecare zona isi are obiceiurile sale si tocmai de aceea sunt blogurile culinare, ca sa facem schimb de retete. Va pup cu drag.

  5. 5
  6. 6
  7. 7

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.