Clatite cu frisca si dulceata



 

Pentru cca. 12 clatite avem nevoie de:
200 gr. faina de calitate
2 oua
200 ml lapte
200 ml apa minerala
1 pachet zahar vanilat,

1 lingurs unt topit
coaja de lamaie
1 lingurita de zahar
1 lingurita de sare
ulei pentru prajit

 

 

Mod de preparare:
Se separa albusurile de galbenusuri. Albusul se bate separat cu un tel. In galbenusuri se adauga sarea, zaharul, untul topit. Se aduaga si albusurile lejer.



Se adauga alternand faina cu laptele si la urma apa minerala, in funtie de cat e nevoie. Daca nu aveti apa minerala in casa o puteti inlocui cu apa in care adaugati 1 lingurita de bicarbonat.

Compozitia trebuie sa fie fluida. Se incinge tigaia, apoi se pune o lingurita de ulei, de preferinta de porumb ( clatitele capata o culoare mai galbena).

Clatitele se pot umple cu orice… fie dulce sau sarat. Poate fii gem, dulceata, frisca, branza dulce sau sarata. Se pot rula sau impaturii.

Eu am folosit dulceata si frisca si le-am impaturit.

Print Friendly, PDF & Email





Recomandările noastre

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.