Prajitura cu prune bistrite



Prajitura cu prune 15

Ingrediente:
( pentru o tava medie, cca. 12-15 buc.)
600 g prune bistrite, alune tocate
zahar praf pentru decor
12 lg faina (cca.400 gr)

4 oua
250 g zahar
2 plicuri zahar vanilat,
100 gr. unt topit
150 ml. iaurt
coaja rasa de la 1 lamaie
sare

Preparare:

In prealabil spalam prunele si le taiem in doua. Prin rasucire le desprindem de sambure. Le lasam la scurs pana facem aluatul.

Pentru aluat, ouale se bat cu zaharul si zaharul vanilat pana se topeste  si se obtine o crema groasa ca o smantana. Se adauga cate putin ulei si iaurt, coaja rasa de lamaie si faina cernuta in ploaie.

Se amesteca usor, de jos in sus, apoi se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt.



Deasupra se aseaza uniform jumatatile de prune (trecute prin faina ca sa se mentina la suprafata), astfel incat la taierea prajiturii, fiecare bucata sa contina cate o jumatate de pruna pruna..

Se da la cuptorul incins, la foc potrivit, 30-40 min. sau pana este coapta si rumenita frumos. Dupa ce s-a racit se pudreaza cu zahar praf si se poate taia si servi.

 

Prajitura cu prune 7

Print Friendly, PDF & Email




loading...



Recomandările noastre

1 comentariu

  1. 1

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>