Rulada aperitiv

 

Ingrediente blat:
140 gr. unt
20 gr. faina
300 ml. lapte
4 oua
sare

 

Ingrediente umplutura:
1 cutie de 200 gr. pateu de ficat
100 gr. de unt
1 lg. de mustar
2 oua fierte tare,
sunca, salam tocat fin
1 ceapa rosie potrivita,
1 legatura patrunjel
sare
piper

 

 

Mod de preparare:
Pentru blatul de rulada se prajeste faina in unt, dupa care se adauga treptat laptele rece, avand grija sa nu se faca cocoloase. Se aduga si sarea. Dupa ce am incorporat tot laptele, se da la o parte de pe foc si se lasa la racit, urmand apoi sa se incorporeza pe rand cele patru oua.

Compozitia este pentru tava de la aragaz. Intindem o fartie pergament si rasturnam compozitia pe toaa suprafata si se da la cuptor pentru cca.30-40 min.

Intre timp pregatim compozitia pentru umplutura. Frecam untul cu pateul de ficat, adaugam lingura de mustar, sarea si piperul dupa gust. Se adauga si ceapa, de preferinta verde, dar se poate si o ceapa rosie taiata julien. Apoi cele doua oua fierte tare si date pe razatoare, salamul, sunca, patrunjelul tocat.

Cand rulada este gata, se rastoarna pe un prosop umed, se lasa cateva momente sa se duca aburul din blat si se intinde compozitia.

Se ruleaza cu atentie. se lasa cateva minute in acelasi prosop, dupa care se schimba intr-un prosop uscat sau o coala de pergament.

Pe termen mai lung se tine la frigider, dar rulata intr-o folie de plastic.

Recomandările noastre

10 comentarii

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. 6
  7. 7

    imi place ca pe masa are o culoare placuta si sa specificati ca nu toti stiu sa gateasca,cum se incorporeaza ouale e una din retetele mele preferate,felicitari si multa sanatate la amandoi

  8. 8
  9. 9
  10. 10

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>