Friptura de pui cu varza de Bruxelles si cartofi noi



Ingrediente:
* pulpe sau piept de pui
* condimente pentru pui
* varza de Bruxelles
* sos alb
* marar tocat
* cartofi noi

 

Mod de preparare:

Carnea de pui se spala, se sterge si se condimenteaza cu condiment de pui. Apoi se da la cuptor in pungi de friptura.

Cartofi noi se fierb intai in coaja, apoi se curata si se prajesc in ulei de masline. Se scot pe o fartie pergament si se condimenteaza.

 



 

Verzele de Bruxelles se curata de frunzele galbene, se spala si se pun la fiert in apa clocotita pentru 15-20 minute.

Pentru a le gratina avem nevoie de un sos alb, pe care-l vom prepara in felul urmator: o lingura de unt se pune pe foc cu 1 1/2 linguri de faina si se stinge cu o ceasca lapte si o ceasca smantana. Se lasa sa fiarba putin amestecand mereu.

Sosul obtinut se amesteca cu verzele de Bruxelles scurse de apa, apoi se pun intr-o tava de yena unsa cu unt. Se rade deasupra cascaval si se da la cuptor, pana se rumenesc frumos. S

unt foarte buni alaturi de castraveti murati la soare.

Print Friendly, PDF & Email





Recomandările noastre

9 comentarii

  1. 1

    N-am mancat si nici n-am cumparat niciodata varza de Bruxelles…da'arata bine cum le-ai facut. Si de "castraveti murati la soare" acum aud prima data. Zici ca am fost plecata de pe planeta, ca Mircea Badea…pup

  2. 2
  3. 3

    Catraveti murati la soare?:)) Inca nu am mai auzit denumirea asta. Asa se spune la voi? la noi castraveti covasiti…si la restaurante asa se gasesc in meniu.
    O seara placuta, imi place mult meniul.

  4. 4

    Varza din astea nu am pregatit nici o data….dar castraveti murati la soare….da,asa am crescut si la mama,vara punea castraveti la murat si tinea borcanul in gradina sa aibe si un pic de umbra de la vita de vie.Grozavi!
    O zi buna!

  5. 5

    @Bianca, am vazut ca si tu ai postat reteta Castraveti covasiti, alias Castraveti murati la soare.
    Stiam si eu de aceasta denumire, sotul fiind ungur. Si tu fiind din zona Tg. Mures, ar tebui sa sti ca denumirea "covasit" vine de la "kovász, maiaua de paine. Eu nu i-am numit asa, pentru ca eu nu am fosit felii de paine cand i-am pun la soare. Am vazut ca nici tu nu al pus…!!! Pupik.

  6. 6
  7. 7
  8. 8
  9. 9

Dă-i un răspuns lui Liana10 Anulează răspunsul

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.