Terrina din ficat de pasare si porc



Ingrediente:

* 1/2 kg de ficat de pui,
*1/2 kg de ficat de porc
* 1/2 gusa de porc afumata,
* 100 gr. slaninuta
* 3 oua
* 1 frunza de dafin,
* 1 crengute de cimbru



* 50 ml coniac
* 1 pahar vin alb sec
* 50 g amidon
* nucsoara rasa
* 1 catel de usturoi
* 1 ceapa
* patrunjel tocat
* sare
* piper


Mod de preparare:
Ficatul de porc se fierbe impreuna cu o frunza de dafin, o crenguta de cimbru si sare. Ficatul de pui se spala bine, se scuege si se prajeste in ulei de masline. Se sareaza si se pipereaza. Gusa de porc afumata se taie in bucati potrivit de mari.
Din fiecare ficat se taie cateva cubulete, care se pus intr-un bol. Slaninuta se taie julien si se adauga in bol. Restul, se toaca prin masina de carne. Se curata catelul de usturoi, se toaca, face acelasi lucru cu ceapa si patrunjelul.
In bolul cu cubuletele de ficat si slaninuta, se adauga usturoiul, ceapa , patrunjel tocat, condimentele, nucsoara, vinul in care se dizolva amidonul, ouale, sarea si piperul.
Se amesteca bine si se toarna acest amestec peste ficat. Se amesteca din nou, dupa care se pune intr-un terrina sau forma de cozonac.La cuptor se pune in baine-marie, adica intr-un alt vas mai mare, ca o tava cu apa calda. Se lasa la cuptor cca o ora.
Dupa ce s-a racit se rastoarna pe un platou. Se serveste ca antreu, sau ca fel principal alaturi de o garnitura(piureu de cartofi).
Iese mai aspectuoasa, daca inainte de a pune amestecul, imbracati forma cu fasii de bacon.

 

Print Friendly, PDF & Email





Recomandările noastre

8 comentarii

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

    Salut,

    Am intrat pe blog-ul dvs. si ne-a placut foarte mult – aveti retete culinare delicioase YUM!!! YUM!!!
    Ne-am bucura sa va avem in familia Petitchef

    Am fi incantati daca ati dori sa adaugati blog-ul dvs. la http://ro.petitchef.com astfel incat utilizatorii nostri, cat si noi, sa ne putem bucura de retetele dvs.

    Petitchef este un portal frantuzesc bazat pe retete culinare. Cateva sute de blog-uri sunt deja inscrise si beneficiaza de expunere pe Petitchef.

    Pentru a adauga blog-ul dvs. la http://ro.petitchef.com puteti folosi http://ro.petitchef.com/?obj=front&action=site_ajout_form sau puteti merge la http://ro.petitchef.com si dati click pe "Adauga blog-ul tau".

    Toate cele bune,

    Vincent
    Petitchef

  6. 6
  7. 7
  8. 8

    @Liana, ma bucur ca-ti plac si tie. Terrinele sunt de regula "made france", dar aceasta este 50% dupa cum facem noi romanii… "droburile" si restul… ideea cu gusa, este dupa un site francez, acolo trebuia fiert, dar mie mi-a fost mai comod deja afumat. Si a avut un gust aparte. Pupik.

Dă-i un răspuns lui Liana10 Anulează răspunsul

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.