Tort cu caise, ricotta si alune



Tort cu caise, ricotta si fistic 4

Ingrediente:
* 200 gr. unt nesarat
* 1 cana de zahar
* 3 oua mari
* 100 gr. ricotta

* 1 lingurita esenta de vanilie
* 2 1 / 2 cani faina
* 1 / 2 lingurita de sare
* 2 lingurite rase praf de copt
* 3 / 4 cana de alune (sau fistic ) tocat
* 6 caise coapte

Modul de pregatire:
Se face o crema din unt la temperatura camerei si cana de zahar. Se adauga ouale, unul cate unul mestecand sa se incorporeze, urmat de ricotta si vanilie.

Se cerne faina împreuna cu sarea si praful de copt. Apoi se adauga la amestec si ricotta, mestecand cu grija sa nu se faca cocoloase. Se adauga apoi jumatate din alunele tocate.

Cum nu am avut fistic si am folosit alune, pentru ca am vrut sa dau izul de fistic – verzui, am mai adaugat in aluat si cateva picaturi de colorant. Se rastoarna apoi intr-o forma de tort (26 cm).



Deasupra se aranjeaza caisele, taiate in jumatati, cu pielea in jos. Se presara peste compozite si restul de alune si putin zahar. Se coaceti cca.o ora si 15 de minute.

Se lasa sa se raceasca 10 minute, apoi se inlatura inelul detasabil.

Tort cu caise, ricotta si fistic 5

Print Friendly, PDF & Email




loading...



Recomandările noastre

1 comentariu

  1. 1

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>