Musaca de vinete cu carne



 

Ingrediente
* 4 vinete
* 500 g carne tocata (porc + vită)
* 1 kg de rosii
 * 2 cepe mari
* 4 catei de usturoi

 * ulei de măsline
* Sos de rosii
* sare
 * piper

 

Preparare:
Vinete se taie în felii de aproximativ 0,5-1 cm grosime, se condimentează cu sare şi se lasa pe o farfurie sa se scurga de apa. Dupa un timp se soteaza în ulei de măsline.

Se scot din tigaie şi se lasa pe un servetel absorbant. În acelasi ulei se prajeste si ceapa fin tocata, un catel de usturoi tăiat în felii subţiri. Apoi se adaugă carnea tocata, sosul de roşii şi se fierbe timp de aproximativ o jumătate de oră.



Intr-o forma de yena se pune putin ulei de măsline, apoi se aseaza un strat de vinete, apoi un strat de carne şi un strat de felii de roşii. Bine este sa faceti doua etaje.

Mie mi-a iesit doar unul ca era tava mai mare. Se adaugă sare şi piper dupa gust. Se adauga si patrunjel tocat şi se coace la cuptor aproximativ 30 – 40 minute. Se lasă in cuptor pana se absoarbe lichidul.

O alta reteta asemanatoare este Pachetele din vinete cu carne tocata, pe care merita sa o vedeti.
Poftă bună!

 

Print Friendly, PDF & Email





Recomandările noastre

10 comentarii

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. 6
  7. 7

    super bine arata.yummy.la mine in familie musacaua se facea cu cartofi.n-am testat inca varianta cu vinete dar pare delicioasa.
    pupici multi

  8. 8
  9. 9
  10. 10

Dă-i un răspuns lui Sara & Miki Anulează răspunsul

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.