Creier pane cu trei nuante de piure



Ingrediente:

400 g creier de porc
1 foaie de dafin
2 linguri de faina
2 linguri de pesmet
2 oua
sare, piper
ulei pentru prajit

 

 Garnitura:
cartofi
morcovi
lapte
verdeata
unt
sare
piper

 

Mod de preparare:
Se pune creierul in apa rece ca sa iasa bine sangele si se cauta cu degetele eventualele bucatele de os. Se fierbe apoi in apa cu o jumatate de lingura de otet, 1 foaie de dafin si sare.

Se formeaza spuma care se îndeparteaza cu o spumiera. Se scoate si se lasa sa se raceasca. Trebuie lucrat cu atentie, se rupe foarte usor. Se dau prin faina, ou si pesmet inainte de ai praji.

Se prajesc pe ambele fete, pâna se rumeneste frumos.. Cand se scot, se pun pe servetel de hartie, ca sa absorba uleiul.

Garnitura: 
Separat se fierb cartofii si morcovii in apa cu sare sau vegeta. Si din cartofi si din morcovi se face cate un piure cu putin lapte si unt.

Se sareaza dupa gust. In 1/3 din piureul de cartofi se adauga patrunjel tocat fin. Si astfel am obtinut trei nuante de piure.



Alternam cele trei nuante de piure pe farfurie, alaturi de bucatile de creier pane, realizand astfel un aspect mai apetisant al platoului.

 

 

Din bucatile mici de creier se pot face Muffins cu creier de porc si masline verzi.

S-ar putea sa va placa si Creier pane cu sos de ciuperci.

 

Print Friendly, PDF & Email




loading...



Recomandările noastre

6 comentarii

  1. 1
  2. 2
  3. 3

    Eu in locul tau..mi-as deschide restaurant. Dar mai bine te las pe tine…caci sunt atat de gurmanda incat as lasa clientii fara hrana :)) Arata minunat mancarica !

  4. 4
  5. 5
  6. 6

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>