Placinta cu spanac si ciuperci



Placinta-cu-spanac-si-ciuperci-2

 

Placinta cu spanac si ciuperci este o placinta usoara, gustoasa si foarte simplu de facut.

Ingrediente:
* 1 pachet foi de placinta

 

Pentru umplutura:

* 500 g spanac congelat (800 g proaspat)
* 1 cutie de ciuperci
* 1 ceapa medie
* 100 branza dulce
* 3 oua
* unt
* ulei

* sare si piper dupa gust

 



 

Mod de preparare:
Intr-o tigaie cu ulei se caleste ceapa, apoi se adauga spanacul congelat si ciupercile taiate felii. Se adauga sare dupa gust.

Daca aveti spanac proaspat, mai intai il fierbeti 7-8 min intr-un vas cu apa, apoi il lasati sa se scurga si il tocati. Se sparg ouale, galbenusele se freaca cu crema de branza, iar albusele se bat spuma tare.

Se incorporeaza pe rand in spanac. Se unge o tava cu putin ulei si se aseaza jumatate din pachetul de foi, pe fiecare foaie se picura putin ulei.

Se aseaza umplutura si se continua cu restul de foi. Se taie in patrate inainte de a da tava la cuptor pentru 25-30 min. Eu am folosit o tava de 22×30 cm si au iesit cam subtiri. Mariti gramajul de spanac sau folositi o tava mai mica, ca sa iasa mai groase. Pofta buna!

Placinta-cu-spanac-si-ciuperci-1

Print Friendly, PDF & Email





Recomandările noastre

4 comentarii

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.