Praz cu sos de vin si masline / Garnitura

Pentru cei carora le place prazul, este o garnitura sau chiar un antreu elegant. E una din retetele Laurei Calder si am vazut-o la Euforia. Eu nu stiu daca am retinut-o exact, dar stiu ca am inlocuit otetul cu vin alb.

Mie imi place prazul si-l folosesc mult in retete, in locul cepei, asa ca mi-a placut reteta. Sper sa va placa si voua.

 

Ingrediente
* 2-3 fire de praz
 * 100 gr. masline verzi
* ceapa rosie medie
 * ulei
 * vin,
* zeama de lamaie
 * piper
* sare

 

 

Mod de preparare :
Prajul se curata. se spala bine si se portioneaza. Inainte de a-l pune la fiert, se leaga cate doua bucati ca sa nu se desfaca.

Se pune apoi la fiert in apa cu sare pentru cca. 8-10 minute, la foc mic. Separat se face sosul de masline cu vin.

Se inabusa in ulei ceapa taiata marunt. Se adauga maslinele verzi maruntite, care au fost desarate inainte in apa calda.

Se stinge totul cu vin alb, sare, piper. Se adauga si prajul si se mai lasa citeva minute.

Se servesc pe platou cu sosul de masline deasupra.

Recomandările noastre

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>