Ratatouille



    Ingrediente :

1 vanata
2 dovlecei
1 ceapa rosie
1 ardei galben
1 ardei rosu
2 rosii

2 catei usturoi
ulei de masline
cimbru
sare
piper

 

Mod de preparare:

Se spala toate legumele. Dovleceii si vinetelese taie dupa gustul fiecaruia. Eu i-am taiat in felii si apoi i-am taiat in sferturi. Ceapa, ardei se taie julien sau cubulete.

Rosiile se cresteaza la partea inferioara, iar apoi se scufunda pentru jumatate de minut in apa clocotita. Dupa aceasta rosiile se vor decojii foarte usor.

Sunt mai multe moduri de preparare. Fie se face in tigaie pe foc, adaugand pe rand legumele, fie se dau la cuptor.



Eu dupa ce am prajit putin vinetele iar dovlecei i-am oparit 1-2 minute, am asezat toate legumele in sraturi in vasul roman, terminand cu rosii feliate.

 

 

Am dat vasul la cuptor pentru 20-25 de minute la 180 °C. Se serveste cald sau rece. Pofta buna!

 

Print Friendly, PDF & Email




loading...



Recomandările noastre

3 comentarii

  1. 1

    Arata bine mancarica asta de legume:)
    Asa ma distreaza denumirea asta de numa:)) Ma gandesc la soricelul ala bucatar de la desene pe care il chema ratatouile:)
    Deci e un fel de ghiveci de-al nostru romanesc atata ca legumele sunt mai mari taiate si nu are orez:)
    O seara placuta va doresc.

  2. 2
  3. 3

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>