Spata de porc impletita, la cuptor



Friptura-din-spata-de-porc-impletit-2
Ingrediente:
1 kg spata de porc

 

Pentru marinata:
250 ml vin alb sec
4 catei de usturoi pisati
4 linguri ulei de masline

3 cepe mijlocii taiate felii
zeama de la o lamaie
2 foi de dafin
piper macinat
sare
boia de ardei dulce

 

Mod de preparare:
Spata se taie bucati de carne cat mai lungi dar nu foarte groase. Se sectioneaza bucatile in trei fasii, pe lungime, lasand un capat de bucata netaiat. Apoi se impletesc fasiile si se prind cu scobitori.

Se pregateste marinata din ingredientele mentionate, se amesteca bine Se adauga spata de porc impletita in marinata si se lasa la macerat 2-3 ore in frigider.

Se pregateste tava pentru cuptor. Eu am folosit punga Maggi pentru fripuri. Iese foarte frumos rumenita, iar timpul de stat la cuptor este mai mic.



Se serveste alaturi de o garnitura de piure de cartofi sau de orez si o salata verde sau o Salata asortata.

 

Friptura-din-spata-de-porc-impletit-1

Print Friendly, PDF & Email




loading...



Recomandările noastre

5 comentarii

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

    @geta te cred ca ai tai iubesc porcul. E si buna carnea de porc si daca cu fantezie mai schimbam putin retetele clasice… atunci sigur te vor iubi mai mult. Pupik.

    @Wine and Knives, multumesc de vizita.

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>