Vinete impanate



Ca sa profit cat mai avem vinete pe piata, am facut aceasta reteta de vinete impanate. E fara carne, numai legume, dar e cat se poate de gustoasa.

 

Indrediente:
* 3-4 vinete mari
* 1 ceapa mare
* 4 rosii
* 2 ardei grasi
* 2-3 catei de usturoi
* verdeata tocata
* sare
* piper
* ulei pentru prajit
* cascaval

 

Mod de preparare:
Se spala vinetele, sa curata de coaja, doar din loc in loc si apoi se sectioneaza pe lung. Cu o lingurita se scobeste miezul si se toaca marunt cu un cutit de bucatarie.

Vinetele se oparesc 2-3 minute, apoi se pun la scurs. Intr-o tigaie pentru prajit, se caleste putin ceapa tocata marunt. Cand devine translucida, se adauga miezul de vinete la fel tocat si se mai lasa cateva minute



Se toaca ardei si rosiile in cuburi mici si se adauga in tigaie. Se adauga si usturoiul tocat si se amesteca toata compozitia inca 2-3 minute.

Se umplu vinetele cu compozitia rezultata si se leaga cu frunze de ceapa verde, oparite putin pentru a se inmuia.

Se rade putin cascaval deasupra si se dau la cuptor Se servesc calde cu un sos de rosii alaturi.

Print Friendly, PDF & Email




loading...



Recomandările noastre

4 comentarii

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>