Amandine



Amandine-3
Blat:
* 7 oua
* 7 linguri zahar
* 6 linguri faina

* 2 linguri cacao
* 1 lingura ulei
* 2 linguri apa

 

Crema:
* 3 oua
* 150 g de zahar
* 2 linguri. cacao
* 250 g unt

 

Sirop:
* 150 ml zahar
* 150 apa
* 2 plicuri capuccino sau ness

 

Glazura:
* 200 g ciocolata
* 2 linguri unt

 Amandine-1

 

Mod de preparare:

Se face un blat ca de tort, ca la Tort de ciocolata, numai ca se intinde intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se da la cuptor pentru 30 minute. Cand este gata se rastoarna si se taie foaia in doua pe orizontala.

Se insiropeaza cu siropul de capuccino, intins cu o perie.



Crema:

Se freca zaharul cu ouale si cacaoa, dupa care se fierbe pe baie de aburi, pana se omogenizeaza. Separat se freaca untul spuma. Cand crema s-a racit, se adauga peste untul spuma, cate o lingura si se amesteca pana se termina crema.

Aceasta crema se pune peste un blat si se acopera cu al doilea. Dupa acea, prajitura se da la rece, aproximativ o ora (pentru a se intari crema).

 

 

Se scoate din frigider si se taie in patrate. Se topeste ciocolata cu untul si se toarna peste bucatile de prajitura.

Se orneaza si cu frisca. Pofta buna!

Print Friendly, PDF & Email





Recomandările noastre

16 comentarii

  1. 1

    Eu ma tot uit la profilul vostru si scrie ca sunteti pensionari!! Mai sa fie dar faceti niste mancaruri extraordinare!!! Si niste poze…superbe!!
    Nu ca am ceva cu oamenii mai in varsta dar e super ca sunteti in pas cu tehnologia! Felicitari pt blogul vostru, e minunat.
    Pupici

  2. 2
  3. 3

    @Bianca, da suntem niste… "pensionari moderni". Mereu ne-a placut sa mancam bine si orice… "nimic", il nobilam prin aranjament. Sotul are o vorba… "intr-o farfurie, ca sa te atraga, trebuie sa fie minim 3 culori". Profesia sotului a fost tehnica, dar a mea (arhitectura, desing), isi pune in mod cert amprenta pe tot ce fac.
    Ne bucuram amandoi si multumim pentru aprecieri. O saptamana frumoasa.

  4. 4
  5. 5

    Felicitari pt blog, arata minunat, felicitari pt ideea de a avea un blog. Si eu sunt casnica, aproape de pensionare, am descoperit aceasta pasiune toamna trecuta. Va urez mult succes, ce bine ca sunteti 2, ideile se dubleaza! O saptamana frumoasa cu reusite!

  6. 6
  7. 7
  8. 8

    @maria elena, multumim de aprecieri. Pasiunea de a gati am avut-o mereu, doar ideea unui blog culinar a aparut abia anul asta. Comunicarea si schimbul de retete e o bucurie care ne umple timpul. Pup!

    @Nela multumim pentru aprecieri. Pup!

    @JANET, ai dreptate, tot cei cu ciocolata si cafea, nu are cum sa nu fie bun. O zi frumoasa.

  9. 9
  10. 10
  11. 11
  12. 12

    ce dor mi s-a facut de-o amandina, am tot incercat cateva retete, dar niciiuna nu i-a luat locul celei din mintea mea pe care o mancam la cofetaria din cartier cand eram mica.
    ale voastre arata atat de bine, sincere felicitari

  13. 13
  14. 14
  15. 15
  16. 16

Dă-i un răspuns lui gringarl Anulează răspunsul

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.