Patrate cu curmale



Este o reteta a Anei Olson. Mie imi plac mult curmalele, asa ca am retinut-o. Azi i-a venit randul sa o incerc si pot sa va spun ca-i o prajitura foarte buna. Adica… a fost, ca a disparut repede.

Ingrediente:

Umplutura:
* 500 gr curmale fara samburi
* 1- 2 linguri coaja de portocala
* 2 linguri unt nesarat
* 1 cană cu apa

 

 

Blatul:
* 2 1/2 cesti fulgi de ovaz (300 g)
* 1 1/4 cesti de faina (250 g)
* 1 cana de zahar brun (180 g)
* 2-3 lingurite scortisoara
* 1/2 lingurite de sare
* 1 cană de unt nesarat, topit ( 230 g)

 

 

Mod de preparare:
Pentru umplutura, se pun toate ingredientele intr-o cratita si se aduce la punctul de fierbere. Se iau de pe foc si se lasa la temperatura camerei.



Curmale se fac ca un pireu. Eu am mai adaugat si un pumn de stafide aurii.
Se preincalzeste cuptorul, se pune hartie pergament de fundul tavi, cat sa atarne si pe margine.

Se amesteca într-un castron ovazul, faina, zaharul brun ( eu am folosit zahar alb farin), lingurilete de scortisoara si sarea. Se adauga si untul topit si se amesteca pana cand rezulta o textura. Jumatate din compozitie se pune în tava, presand cu o lingura. Se adauga crema de curmale.

Deasupra se presara restul de compozitie ramasa. Se coace timp de 30-40 de minute, pana cand începe să se faca maro. Se lasa sa se raceasca înainte de a taia în patrate. Rezulta 16 porţii.

 

 




loading...



Recomandările noastre

8 comentarii

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. 6
  7. 7
  8. 8

    @colcer claudiu sarea se pune in blat si este trecuta ca ingredient, dar nu se pune peste curmale..!!!
    In alta ordine de idei depinde si de ce fel de unt cumperi. Multumesc oricum de mesaj!

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>