Piept de gasca pe varza dulce



Ingrediente:
* 1 piept de gasca
* 1 crenguta rozmarin
* 1 varza potrivita
* 2-3 fire ceapa verde

* 3 frunze de dafin
* sare
* piper alb
* seminte de chimen
* ulei de masline 

Modul de preparare:
Pieptul de gasca cu tot cu piele, se dezoseaza si se desprind cei doi lobi. Cum pieptul de gasca are un strat de grasime sub piele, am trasat niste patrate cu un cutit ascutit. Ceva asemanator cu prepararea pieptului de rata. Acolo grasimea este mai multa si efectul mai frumos.

Am sarat si piperat. Apoi am prajit cei doi lobi de piept pe ambele parti, la foc mare pana capata o crusta. Cand carnea este bine prajita pe ambele parti la foc mare, porii se inchid iar sucul nu se scurge asa usor. Inauntru insa, pieptul este inca crud si in sange.
Se pune intr-o tava care merge la cuptor, se adauga putina supa, vin alb si o crenguta de rozmarin. Se acopera cu o folie de aluminiu si se lasa cca. 1 ora – 1 ora si un sfert, stropind din cand in cand carnea cu sosul lasat in vas.
Ultimele 10 minute se scoate folia.

 

Varza se taie fin, se freaca cu sare ca sa se inmoaie si se pune intr-o oala mare. Se caleste ceapa verde taiata julien si se adauga peste varza, impreuna cu foia de dafin, piperul alb, putita apa.

 



Spre sfarsit se adauga si o parte din sosul lasat de friptira si semintele de chimen, prajite 2-3 min intr-o tigaie ca sa-si dea drumul la arome. Pe un platou se serveste pieptul de gasca taiat felii pe un pat de varza dulce calita.

 

Se mai poate servi si pe varza acra, orez, cartofi sau legume.

 

Print Friendly, PDF & Email





Recomandările noastre

2 comentarii

  1. 1
  2. 2

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.