Piept de pui cu gratin de dovlecei



Ingrediente :
* piept de pui friptura
* 2 dovlecei
* 2 oua
* smantana
* 50 g cascaval ras

* 1 catei de usturoi
* pesmet
* ketchup
* patrunjel
* sare * piper
* ulei de masline

 

 

Mod de preparare:
Dovleceii se curata, se taie in rondele de 5 mm grosime, se presara cu putina sare si se lasa aproximativ 15 min., pana ce sarea si-a extras apa in exces pe care o contin.

Se unge tava cu putin ulei si se presara cu pesmet. Feliile de dovlecei se zvanta cu hartie absorbanta de lichidul in exces, apoi se aseaza in forma de cerc pana se termina. Se presara iar putin pesmet si usturoiul (optional) taiat fin.



Se bat ouale, se adauga 2 linguri smantana, se condimenteaza, se adauga peste dovlecei. Se presara si cascavalul ras. Se da tava la cuptor la foc potrivit pana se rumenesc.

Se servesc alaturi de orice carne alba. Eu am avut un piept de pui fript. Am stropit cu ketchup.

 

 

Print Friendly, PDF & Email





Recomandările noastre

9 comentarii

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. 6
  7. 7

    @Bianca, multumesc, pup, weekend placut!

    @Magic of Spice et @Elisabeth, shank you very much for the comments.

    @Cristina, ma bucur ca-ti place. A fost si bun la gust.

    @Carmen, nu mai stiam ce garnitura sa fac si cu un dovlecel si putin aranjament, a iesit ceva apetisant. Pupik.

    @MONONOKE KITCHEN, multumesc, te sarut si weekend placut.

  8. 8

    Cit de apetisant arata!Eu nu ma prea impac cu dovleceii,dar la cum arata preparatul tau…..mai ca nu asa tine cont ca sint si dovlecei!Minunat!
    Bine te-am regasit!

  9. 9

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.