Tarta cu crema de dovleac



 

Ingrediente:
Aluat fraged:
* 200 g faina
* 100 g unt
* 50 g zahar
* 1 galbenus
* 4 lg de apa rece

 

Pasta de dovleac:
* 1,5 kg dovleac  de placinta
150 g crema de branza
* 3-4 linguri de zahar
* 3-4 lg de smantana,
* 2 galbenusuri
* 1 zahar vanilat
* scortisoara

Preparare:
Se taie dovleacul in bucati si se da la cuptor cca. 50 minute. Se curata de coaja si trebuie sa rezulte cca 600 g de piure de dovleac copt. Branza se amesteca cu zaharul, galbenusele, smantana si mirodeniile.



Trebuie sa rezulte o pasta cremoasa. Se intinde tot aluatul intr-o forma de tarta, unsa cu unt si tapetata cu faina, intr-o singura foaie si se adaugati pasta de dovleac. Se da la cuptor cca 25-30 minute.

Print Friendly, PDF & Email




loading...



Recomandările noastre

4 comentarii

  1. 1
  2. 2

    Tarta cu cu dovleac nu am facut nici o data,in schimb eu fac placinta si todeauna dovleacul il combin cu mult miez de nuca.Este o grozavie!
    O zi buna !

  3. 3
  4. 4

    @diamond ma bucur ca-ti place. Pup!

    @JANET ai drepatate, clasica placinta de dovleac este foarte buna. Dar de ce sa nu evadam putin din clasic!!!

    @Nela multumesc de vizita si te mai astept. Pup!

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>