Tochitura cu mamaliga



 

Tochitura … fiecare zona a tarii isi are propia reteta traditionala. Reteta aceasta, desi il are ca autor pe sotul meu … ungur, este o tochitura moldovenrasca tare gustoasa.

 

  Ingrediente 4 porti:
400 gr pulpa de porc
300 gr carnati cabanos
200 gr ficatei de pui
300 ciuperci feliate
2 cepe
2 rosii
150 ml suc de rosii
2 catei de usturoi
ulei
cimbru
rozmarin
boia de ardei
3-4 oua
200 gr branza de oaie
sare      piper
mamaliga

Mod de preparare :
Se taie pulpa de porc si ficatei in cubulete, iar carnatii cabanos in rondele. Se incinge uleiul intr-o cratita si se prajesc intai bucatile de carne sarate si se piperate.

Se scoate carnea si se rumenesc apoi ficatei taiati in cubulete, adaugand ulei daca mai este nevoie. Se scot deoparte si ficatei si se adauga cabanosul.

Ciupercile se curata si se spala si se taie marunt, ceapa se taie in cuburi mici si se calesc impreuna in uleiul in care s-a prajit carnea, ficatul si cabanosul, timp de 5 minute.



Apoi se adauga rosiile decojite si taiate cubulete, sucul de rosii si se inabusa la foc mic. Se adauga si usturoiul zdrobit, dupa care se pune inapoi carnea, ficatul si carnati.

Se adauga cimbru, rozmarinul si boia de ardei dupa gust si se lasa sa mai dea cateva clocote impreuna. Boiaua nu se adauga mai devreme ca amareste. Eu am mai adaugat si o lingurita de mustar, care fragezeste carnea.

Separat se pregateste o mamaliga.
Pe un platou se serveste tochitura impreuna cu mamaliga, cu un ou ochi de ou deasupra si cu branza sfaramata. Pofta buna!




loading...



Recomandările noastre

12 comentarii

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4

    My mother is originally from Transylvania, but I don't ever remember her makings such a dish like this. I do remember that she used to make Transylvanian cabbage stew. This is very unusual. I would love this dish. Beutifully prepared, as always!
    Kisses,
    Elisabeth

  5. 5
  6. 6

    @LIANA10, Miki iti multumescte. Duminica placuta.

    @geta te cred ca fiecare regiune isi are propia reteta. Dar s-ar putea sa-ti placa si asta. Pup!

    @Bianka köszönöm.

    @Elisabeth good sunday!

    @Fimère, merci et bon dimanche. Bisous.

  7. 7
  8. 8
  9. 9
  10. 10
  11. 11
  12. 12

    I just saw this delicious recipe on Pinterest and clicked over to check out your blog. I love to experience food from different countries. I am very excited to read more of your posts.

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>