Tort cu spuma de zahar ars



 

 Ingrediente blat:

* 3 oua
* 4 linguri de zahar
* 4 linguri de faina
* 1 lingura ulei + 2 linguri apa rece

 

 Ingrediente sirop:
* 150 ml apa
* 3 linguri cu zahar
* esenta de rom

 

  Ingrediente spuma de zahar ars:
* 5 albusuri de ou
* 5 linguri zahar (separat)
* 1 cana de zahar (cca. 200 g)

 

Prepararea blatului:

Se bat albusurile cu un praf de sare pana se obtine o spuma tare. Se adauga lingurile de zahar, galbenusurile, lingura de ulei si cele doua de apa rece.

Se bat in continuare pana se omogenizeaza compozitia, apoi se va turna intr-o forma de tort de 23 diametri. Se poate face si intr-o tava sub forma de prajitura, dar acum am ales s-o fac ca pe un tort.

Se introduce in cuptorul incins in prealabil pentru cca 30 minute. Blatul se va incerca daca este copt cu o scobitoare, daca va iesi curata din compozitie atunci inseamna ca blatul este copt.



Cand este gata se scoate din cuptor. Se face un sirop. Se caramelizeaza cele 3 linguri de zahar si apa si se insiropeaza blatul.

Prepararea spumei de zahar ars:
Cele 5 albusuri si cele 5 linguri de zahar se bat cu mixerul pana se va obtine o spuma tare, ca o bezea. Separat intr-o cratita, se va carameliza cele 200 g de zahar, avand grija sa ramana cafeniu, fara sa se arda si sa se inegrasca.

Asa cald, zaharul se va turna peste spuma de abusuri, mixand incontinuu pentru a nu se intari. Trebuie lucrat repede si de preferat cu ajutor, ca sa fiti siguri de reusita. Sa va tina cineva bolul cu albusuri fix, in timp ce voi, cu o mana turnati zaharul ars si cu cealalta mixati.

Albusurile se vor unfla si vor capata o culoare frumoasa si cremoasa. Aceasta spuma se va turna peste blatul insiropat.

Se da la frigider si se va servi dupa cateva ore. Inainte de servire, se poate presara deasupra ness sau cacao. Eu am vrut sa nu-i amestec aromele si l-am lasat simplu.

Este simplu, dar un deliciu!

Print Friendly, PDF & Email




loading...



Recomandările noastre

11 comentarii

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. 6
  7. 7
  8. 8
  9. 9
  10. 10

    @Magic of Spice, thank you very much for the comments.

    @Liana10, oooo… nu trebuie sa spargi usa, ca o voi lasa deschisa. Hahaha… te sarut.

    @Reka, multumesc, pup.

    @Petite Foury, multumesc de aprecieri. Am capatat gustul pentru poze. Nu am conditi si nici aparat performant… dar ma straduiesc. Pup.

    @geta,
    @Lylli,
    @Cristina,
    @alison, ma bucur ca va place. Va sarut.

    @JANET gusturile nu se discuta. O seara frumoasa.

  11. 11

    Sara draga, eu zic sa nu lasi usa deschisa ca sunt foarte multi hoti in Timisoara care mizeaza pe buna-credinta a omului care-si asteapta vecina la cafea cu usa deschisa. Las'ca mai bine ne sunam si stabilim o intalnire, de acord? pup

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>