Briose aperitiv cu morcovi



Daca te plimbi pe blogurile culinare, nu se poate sa nu observi ca morcovi au devenit un component important in multe retete si nu cum ati crede … la ciorba sau supa ci in checuri, cookie, muffins si chiar torturi.

Asa am ajuns sa fac pentru inceput aceste briose / muffins. Reteta e simpla si chiar mi-a placut.

 

 

Ingrediente:
* 3 oua mari
*125 gr unt
* 125 ml de iaurt sau lapte
* 200 gr faina
* 2-3 morcovi rasi
* 1 plic praf de copt
* sare
* coaja de lamaie (optional)

 

 



Mod de preparare:
Intr-un castron, se amesteca faina si praful de copt. In alt castron se bat ouale cateva minute pana isi mareste volumul si devine o pasta. Se adauga apoi unul topit.

Se alterneaza apoi faina cu laptele pana se termina si devine o crema destul de fluida. Se adauga si morcovul ras si stors. Cu toate ca i-am stors am adaugat sucul lor pentru culoare.

Eu am pus doar doi morcovi, dar ca sa se simta bine gustul si sa aiba si culoare, puneti chiar 3-4 morcovi. Se adauga sare optional, apoi se toarna în cupele de muffins (briosa), fara sa le umpleti, ca vor creste la cuptor.

Se dau la cuptor pentru circa 30 minute sau pana cand o scobitoare introdusa in centrul, iese curata. Scoateti din cuptor si lasati sa se raceasca timp de aproximativ cinci minute înainte de a scoate din forme. Pofta buna!

 

Print Friendly, PDF & Email





Recomandările noastre

4 comentarii

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4

    eu am facut si tort si paine si cupcakes cu muffin si nu-mi pare rau, am sa incerc si briosele tale. Multumesc de reteta. sper sa aveti parte de un weekend minunat

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.