Briose carbonara la cuptor



 

M-am tot gandit cum sa le denumesc. Ideea am vazut-o pe un blog/site!!!, dar nu am salvat nici reteta, nici linkul, am retinut doar ca erau spaghete in forme mici. Si asa s-a nascut aceasta reteta.

Aceste paste, imbogatite cu bacon afumat, chorizo si cascaval ras, topindu-se intr-o crusta rumena… proaspat scoase de la cuptor… au fost un succes ca antreu, intr-o seara cu prieteni.

 

Ingredinete:
* 200 paste subtiri
* 100 g bacon
* 100 g salam Chorizo
* 1 ceapa
* 100 g parmezan (cascaval ras)
* 2 galbenusuri
* 2-3 lg smantana
* 1-2 catei usturoi
* ulei de masline
* sare
* piper macinat mare

 

 

Mod de preparare:
Se aleg spaghete lungi si subtiri ca taietei, se pun la fiert in apa cu sare si cu un strop de ulei pentru 7-8 minute.

Separat se incinge uleiul de masline intr-o tigaie in care se pun la calit ceapa taiata foarte marunt, usturoiul tocat si baconul taiat in fasii. Se condimenteaza usor. Se adauga salamul Chorizo taiat fasii si se mai lasa 2-3 minute, apoi se trage tigaia de pe foc.



Pastele fierte se strecoara si se clatesc. Smantana se amesteca cu galbenusele si impreuna cu pastele se pun in tigaie peste baconul si Chorizo, fierbinti. Se amesteca, apoi se adauga parmezanul sau cascavalul ras.

O forma de briose (muffins) se unge cu putin ulei. Cu pastele carbonara se umple formele de briose. Din compozitie rezulta exact o tava cu 12 bucati. Se dau la cuptorul incins in prealabil.

Se scot dupa aproximativ 25 de minute si se pot servi ca antreu alaturi de o salata proaspata.

 

 




loading...



Recomandările noastre

17 comentarii

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. 6
  7. 7

    @alison, multumesc, te pup!

    @eatgreek.net, thank you very much for the comments.

    @Fimère, merci pour ton commentaire, contente que cela te plaise, cette recette est bonne et facile, bonne journée.

    @Reka ma bucur ca-ti plac. Pup!

    @JANET, la exterior sunt crocante dar nu tari. Ca o budinca de paste la cuptor. Acelasi lucru… dar in miniatura. O zi frumoasa, pup!

  8. 8
  9. 9
  10. 10
  11. 11
  12. 12
  13. 13
  14. 14
  15. 15

    @Ana Maria Ciolacu multumesc pentru aprecieri. O seara frumoasa!

    @Lilly da, pastele asa individuale sunt mai aspectoase. Pup!

    @Bianca Merci, te pupik, o seara frumoasa.

    @Liana10, sunt de efect intradevar. Pup!

    @hapleablog ma bucur ca-ti place ideea. Cand m-am apucat sa le fac nu credeam ca vor avea asa succes. Pupici1

  16. 16
  17. 17

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>