Prajitura cu mandarine

 

Ceea ce noi toti adoram… este un desert. Ca este cu ciocolata, cu frisca, cu fructe sau branza, este un dulce asteptat atat de cei mici cat si de cei mari. Va postez o reteta de prajitura rapida si usoara, care sper sa va tenteze sa o incercati.

 Blat:

* 7 oua
* 7 linguri zahar
* 6 linguri faina
* 2 linguri cacao
* 1 lingura ulei
* 2 linguri apa

 

Crema:
* 150 g de zahar
* 100 crema de branza
* 250 g smantana pentru frisca
* 1 plic intaritor de frisca
* 1 compot de mandarine

 

Sirop:
* 150 ml zahar
* 150 siropul de mandarine

 

Glazura:
* frisca
* felii de mandarine
* cacao

 

 

Mod de preparare:
Blatul se face la fel ca la reteta de Amandine, folosind o tava de 20×32 cm (18×30 cm la baza). Pentru crema se bate frisca cateva minute, se adauga jumatate din zahar si intaritorul de frisca si se bate in continuare la o viteza mai mare pana se intareste.

Se freaca si crema de branza cu restul de zahar, apoi se adauga si frisca. Din feliile de mandarine din compot se aleg cateva pentru decor, iar restul se taie in cuburi.







loading...

Se taie blatul astfel incat sa obtinem doua parti egale. Se face un sirop din zeama de la compot si zahar. Daca mai trebuie, mai complectam cu apa. Cu siropul, dupa ce s-a racit, se insiropeaza primul blat.

Se aseaza 3/4 din crema si deasupra mandarimele din compot taiate incuburi. Se aseza al doilea blat, se insiropeaza si acesta si se intinde si restul de crema.

 

 

Se pudreaza prajitura deasupra cu cacao, pana se formeaza o pelicula. Se inparte in patrate egale. Se pune in centru fiecarei bucati un mot de frisca si se decoreaza cu feliile de mandarine retinute.

Dupa acea, prajitura se da la rece pentru aproximativ o ora pentru a se intari crema. Pofta buna!

 

 

loading...


Recomandările noastre

13 comentarii

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. 6
  7. 7
  8. 8
  9. 9
  10. 10
  11. 11

    @Gabriela, multumesc, multe pupicuri si tie.

    @Reka, multumesc pentru aprecieri. Pup!

    @Magic of Spice, thank you so much for the comments!

    @Doinitza`s cakes, da si vara si iarna e rapida si usoara. O zi frumoasa.

  12. 12
  13. 13

    @raluka scuze ca am omis dimensiunile. Am facut-o intr-o tava de 20×32 cm, la baza are 18×30. In imagine sunt deja indepartate marginile neuniforme. Sper sa-ti placa, ca-i tare racoritoare. Pe curand!

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>