Quiche cu dovlecei



 

Ingrediente:
* 400 g aluat de foetaj
Pentru umplutura:
* 2 dovlecei
* 5 oua
* 1/2 praz
* 1 ardei rosu
* 1 ardei verde

* 250 ml de smântână,
* 200 g cascaval ras
* 1 / 2 lingurita oregano uscat
* 1 / 2 lingurita menta
* 1 / 4 linguriţă praf de usturoi
* sare
* piper
* patrunjel verde tocat

 

 

Mod de preparare:
Se spala dovlecei, se taie capetele, apoi se taie in romdele. Intr-o tava de quiche sau de tarta, (eu am folosit o forma de yena) de 26 cm în diametru, se unge cu unt si se intinde aluatul de foietaj. Se acopera in cercuri de dovlecei taiati rondele.

 

 



Se alterneaza cu prajul taiat julien, cu ardei se taie in rondele, si cu patrunjelul tocat. Se repeta iar cu dovlecei, ardei, praz pana se termina.

Ouale se bat cu un tel, nu tare. Se incorporeaza smantana, menta, oregano, sarea, piperul. Se toarnă amestecul peste dovlecei. Se coace timp de 35 de minute.

 

 

Se serveste imediat cu salata verde si un sos tartar.

Print Friendly, PDF & Email





Recomandările noastre

3 comentarii

  1. 1
  2. 2
  3. 3

Dă-i un răspuns lui Bianca Anulează răspunsul

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.