Cookies cu fulgi de ovaz



 

Ingrediente
* 125 g unt
* 140 g de zahar
* 2 oua
* 200 g faina

* 1 lingurita extract de vanilie
* 1 / 2 lingurita bicarbonat de sodiu
* 2 cesti de fulgi de ovaz

 

Crema Ganache:
* 150 ciocolata
* 100 smantana
* 30 g unt

 

 

 



Pregatirea:
Se incalzeste cuptorul. Intr-o tava se pune o foaie de copt. Intr-un bol se freaca spuma untul cu zaharul. se adauga ouale si esenta de vanilie. Se adauga faina, bicarbonat de sodiu si fulgi de ovaz. Se amesteca.

Din aluat se formeaza bile potrivite ca marime, se aseaza in tava cu suficient spatiu intre ele, ca se vor umfla in cuptor. Se coc timp de 10 minute. Odata ce acestea au facut un contur maroniu pe margini, se scot din cuptor si se asteapta 1-2 minut înainte de a le desprinde de pe hartia de copt.

Se pot servi simple la un ceai sau o cafea, sau se pot lipi cate doua cu o crema, serbet, sau ciocolata topita. Eu l-am lipit cu un ganache de ciocolata, preparata din ciocolata, smantana si un pic de unt.

 

 

Print Friendly, PDF & Email





Recomandările noastre

2 comentarii

  1. 1
  2. 2

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.