Friptura de porc la cuptor



 

Aceasta este friptura din porc de la masa de Craciun. O friptura asemanatoare este si Pulpa de porc la cuptor sau Friptura de porc la cuptor cu piureu de cartofi.

 

 Ingrediente:
* cimbru
* salvie tocata (sau uscata)
* supa de carne din cub
* cartofi
* ulei de masline
* rozmarin
* boia dulce (paprika)
* sare
* piper
* salata

Mod de pregatire:

Pulpa de porc se curata de pielite, se sterge prin tamponare cu un servet de bucatarie si se leaga cu sfoara, ca sa capete o forma frumoasa. Se freaca cu amestecul din ulei de masline, cimbru, salvie tocata (sau uscata), sare, piper si se lasa la macerat 1-2 ore.



Inainte de fi dat la cuptor, se face o crusta in putin ulei foarte incins, pe toate fetele, apoi se adauga supa si se mai fierbe 15 de minute. Dupa aceea se introduce la cuptor, pentru o ora si jumatate.

Daca este nevoie se acopera cu o folie de aluminiu, ca sa nu se arda. Se deschide din cand in cand cuptorul si se intoarce pulpa pe toate fetele sa se rumeneasca uniform. Cand carnea este gata se aseaza pe un platou, se acopera si se lasa la odihna 15 min. si doar dupa aceasta se taie felii.

Cu o jumatate de ora inainte de a fi gata friptura, se adauga pe marginea tavi felii de cartifi taiati de 3-4 mm. Asta daca tava e mai mare si va permite, daca nu, pregatiti cartofii in evantai intr-un alt vas de yena rotund.

Se condimenteaza cu rozmarin, boia dulce, sare si piper. Vor servi drept garnitura, alaturi de o salata, din rosii, castraveti, ardei si fasii de salata verde.

Print Friendly, PDF & Email





Recomandările noastre

4 comentarii

  1. 1

    Cat de bine arata !!!! Eu am facut o bucata de carne din partea umarului porcului(daca se poate numi asa,nu le am cu denumirile in romana)umpluta cu mere,parmezan si bacon,apoi fiarta in vin.Acum ca am prins gustul (ca nu prea le am cu mancatul carnii) o sa incerc si friptura ta.Pupici!

  2. 2
  3. 3

    @Ana M. Ciolacu, mie imi plac frifturile, ne plac de fapt. Nu de alta dar eu chiar sunt o carnivora. Ccu porcul… o las mai moale, dar cand nu este gras merge. Am facut si eu cu vin, dar mai des folosim berea. Pupici!

    @Bianca ma bucur ca ne apreciezi mancarurile. O seara frumoasa, pupici!

  4. 4

Dă-i un răspuns lui Ana M. Ciolacu Anulează răspunsul

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.