Peste prajit cu sos de ciuperci



 

Mihaela a fost initiatoarea Provacarii in „DULCE ROMANIE” in luna octombrie, cu tema retete cu „dovleac”. Apoi in noiembrie, furnicuta a preluat stafeta, dind frau liber ideilor de retete cu ” nuci si usturoi”.

Provocarea continua si pentru luna decembrie alison gazduieste provocarea cu postari cu …PESTE SI FRUCTE DE MARE! Un subiect generos si spectaculos, la care am raspuns si eu. Cu aceasta reteta particip la provocarea le decembrie.

Pentru zilele de post cu dezlegare la peste, sau pentru cei carora chiar le place sa manance peste, va postez o noua reteta cu Cod prajit cu sos de ciuperci si praz. O alta reteta de peste este si Peste prajit cu sos de rosii si masline.

 

Ingrediente:
* 800 g. de cod ( salau, somon )
Sosul de ciuperci:
* 300 gr ciuperci champignon
* 1 tulpini de praz
* 2 catei de usturoi
* 2 lg smantana
* zeama de ciuperci(cub)
* ulei de masline
* piper alb
* sare
* patrunzel verde tocat

 

 



Mod de preparare:
Pestele proaspat sau decongelat, se curata, se spala, se sterge cu hartie absorbanta. Se portioneaza, bucatile se dau prin faina, se scutura sa se îndeparteze excedentul si se pun la prajit in ulei bine încins. Cand s-a rumenit si a fost patruns bine, se pun pe un platou cald.

Separat pregatim sosul de ciuperci cu praz. Prazul se spala, se curata si se taie rondele pe oblic, ciupercile se taie felii. Usturoiul se curata si se zdrobeste. Intr-o tigaie se pune ulei si se adauga ciupercile.

Cînd ciupercile s-au inmuiat, se adauga prazul si usturoiul zdrobit si mai calim putin. La sfarsit se adauga smantana diluata cu zeama de ciuperci, in functie de cat este nevoie si se mai lasa 2 minute.

Se condimenteaza cu sare si piper. Se serveste alaturi de pestele prajit, presarand si patrunjelul tocat.

 

 

Print Friendly, PDF & Email





Recomandările noastre

14 comentarii

  1. 1
  2. 2
  3. 3

    Que rico plato me encanta acá en Chile se llama congrio y es muy rica su carne,todo lo de mar es bueno y sano,me quedo aquí en tu blog porque es maravilloso y seguiré con tus recetas muchos cariños de una Chilena.

  4. 4
  5. 5
  6. 6
  7. 7

    @Bianca weekend placut si tie. Pup!

    @DiAnais multumesc de vizita, weekend placut!

    @Rosita Vargas, muchas gracias por la apreciación.

    @alison ma bucur ca-ti place ca ma gandeam sa particip cu aceasta reteta la PROVOCAREA LUNII DECEMBRIE IN" DULCEA ROMANIE", peste si fructe de mare.

    @Nadji merci pour ton commentaire, contente que cela te plaise. Bon fin de semaine.

    @Bianka, multumesc si tie un weekend placut.

  8. 8

    Nu prea ma omor dupa Cod. Dar e usoar de gasit… crapul proaspat a deveint rar. Mai nou e ca tigarea Kent din vremea lui Ceausescu, nu se cumpaa se primeste spaga. Cat priveste reteta, ar fi bine ca ciupercile si prazul sa fie preparate in jiul ramas prin frigerea pestelui iar nu separat. Asa aromele se vor imbina mai bine si vor alcatui un tot unitar.
    Cu respect Uica Mihai

  9. 9
  10. 10
  11. 11

    @Uica Mihai aveti dreptate, toata dulceata pestelui ramane in acel ulei, si asa faceam cand eram mai tineri!!! Acum stomacul nu ne mai accepta arsurile prajelilor. Refolosirea uleiului deja ars… ar fii bai mare. Multumesc de vizita si comentariu. Duminica placuta.

  12. 12
  13. 13
  14. 14

Dă-i un răspuns lui Sara & Miki Anulează răspunsul

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.