Inainte de Craciun, am gasit la un magazin de cartier, mere feliate si uscate, dat cu umiditate. Aveau si prune uscate, mi s-a facut pofta si am cumparat.
Atunci nu m-am gandit ca asi putea face altceva cu ele, decat sa-mi fac pofta. Dar acasa, mi-am amintit ca am vazut, nu mai retin unde, o reteta de prune uscate rulate in bacon. Si asa am compus acest aperitiv.
Mod de preparare:
La prune le scoatem samburii si le taiem in felii subtiri pe lung. Merele, care aveau consistenta, se taie la fel in fasii. Ardeiul capia murat se taie la fel in fasii de marime apropiata.
Pe o felie de bacon intr-un cap se aranjeaza cate 2-3 felii din fiecare: pruna, mar, ardeiul in otet, verdeata. Se ruleaza, apoi se prind rulourile cu scobitori sa nu se desfaca.
Desi atunci cand rulezi ceva in bacon, de regula se da la cuptor, sa stiti ca au avut succes si ca aperitiv rece. Poate tocmai combinatia de dulce cu acru le-a dat un iz minunat. Au fost de efect si au mers bine la o masa de Craciun si nu numai.
Adevarata arta pozele voastre !!! Cat despre aperitive…imi ploua-n gura ! Pup.
minunata idee si poze tare sugestive,ce-mi place mararul ala cum sta intre legumele si fructele taiate!
Ce gustos
Îti doresc un An Nou fericit cu sanatate si numai bucurii!
Maya
Ce de culori…tare bine arata!
N-am incercat niciodata carne/mezeluri cu fructe fie ele si uscate…
super! ca intodeauna nu incetati sa ma uimiti cu aperitive,simple dar atat de elegante ,de savuroase si colorate
Arata minunat!!!
@Ana M. Ciolacu daca ai stii cat mi-asi dori niste cursuri de foto. Dar ne multumim cu ce avem si cum putem. Pup!
@alison, mulltumesc. Pupici!
@Bianka, multumesc.
@Maya, Multumesc pentru vizita si urari. Si tie un An Mou fericit!
@Liana10, incearca s-ar putea sa-ti placa. Pup!
@daniela cake`s ma bucur ca gasesti o inspiratie pe blogul nostru. Pupik!
@Danutza, sarbatori fericite!