Rulouri aperitiv cu bacon si fructe uscate



Inainte de Craciun, am gasit la un magazin de cartier, mere feliate si uscate, dat cu umiditate. Aveau si prune uscate, mi s-a facut pofta si am cumparat.

Atunci nu m-am gandit ca asi putea face altceva cu ele, decat sa-mi fac pofta. Dar acasa, mi-am amintit ca am vazut, nu mai retin unde, o reteta de prune uscate rulate in bacon. Si asa am compus acest aperitiv.

 

Ingrediente:
* felii de bacon / subtiri
* prune uscate / fara samburi
* felii mere uscate
* 1 ardei capia in otet
* cateva fire de marar
* scobitori

 



Mod de preparare:
La prune le scoatem samburii si le taiem in felii subtiri pe lung. Merele, care aveau consistenta, se taie la fel in fasii. Ardeiul capia murat se taie la fel in fasii de marime apropiata.

Pe o felie de bacon intr-un cap se aranjeaza cate 2-3 felii din fiecare: pruna, mar, ardeiul in otet, verdeata. Se ruleaza, apoi se prind rulourile cu scobitori sa nu se desfaca.

Desi atunci cand rulezi ceva in bacon, de regula se da la cuptor, sa stiti ca au avut succes si ca aperitiv rece. Poate tocmai combinatia de dulce cu acru le-a dat un iz minunat. Au fost de efect si au mers bine la o masa de Craciun si nu numai.

 

Print Friendly, PDF & Email





Recomandările noastre

8 comentarii

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. 6
  7. 7
  8. 8

    @Ana M. Ciolacu daca ai stii cat mi-asi dori niste cursuri de foto. Dar ne multumim cu ce avem si cum putem. Pup!

    @alison, mulltumesc. Pupici!

    @Bianka, multumesc.

    @Maya, Multumesc pentru vizita si urari. Si tie un An Mou fericit!

    @Liana10, incearca s-ar putea sa-ti placa. Pup!

    @daniela cake`s ma bucur ca gasesti o inspiratie pe blogul nostru. Pupik!

    @Danutza, sarbatori fericite!

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.