Chec cu surimi si fenicul



 

Cum aperitivele sunt pe primele locuri in numarul de vizitatori la mine pe blog, am decis sa va mai prezint.

Ingrediente:
* 4 oua
* 300 g faina
* 1 plic praf de copt
* 20 bastoane de surimi
* 1 fenicul potrivit
* 50 ml ulei de masline
* 150 ml vin alb sec
* 1-2 linguri suc de lamaie
* sare şi piper
* 1 lingurita de seminte de fenicul
Sursa de inspiratie: La Cuillère

 

 

 

Mod de preparare:
Se spala feniculul, se elimina prima foaie dacă acesta este deteriorata. se taie baza si frunzele, apoi se taie totul in cuburi mici. Se stropesc cu suc de lamaie. Si batoanele de surimi se taie in cubulete.



Se bat ouale cu un mixer. se adauga vinul, apoi se adaugă treptat faina amestecata cu praful de copt. Tot amestecan se adauga si uleiul de masline.

Cand s-a format o pasta omogena se adauga si bucatile de fenicul si de surimi. Condimentam cu sare si piper dupa gust.

Se toarna acest amestec intr-o forma de chec, captusita cu hartie pergament. Se presara cu seminte de fenicul-optional. Eu nu am avut si am pus seminte decojite de floarea soarelui.

Se coace pentru aproximativ 45 de minute. Se verifica gradul de coacere cu o scobitoare. Acesta ar trebui să iasă curat. Se serveste ca aperitiv, sau mic dejun langa o cana de lapte.

 

Print Friendly, PDF & Email





Recomandările noastre

10 comentarii

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. 6

    @Daniela, Surimi este un aliment apreciat in cultura gastronomica asiatica si este fabricat din carne de peste amestecata cu o serie de substante care ii dau o consistenta gelatinoasa, cand este gatit. Sotului mei ii plac. Mamanca batonul ca pe o grisina…

    @Bianka, multumesc si mancarurile tale sunt apetisante. Pup!

    @violette, nu multi agreaza feniculul, dar cui ii place este o combinatie placuta. Pupici!

  7. 7
  8. 8
  9. 9
  10. 10

    @Stefania, grazie mille per l'apprezzamento. Una bella serata a te.

    @Danutza multumesc, te sarut.

    @Liana10, combinatia cui ii place este minunata. Briose cu surimi nu am facut. Am intentionat din acest aluat sa-l fac in formele de briose, dar m-am razgandit si l-am pus in forma de chec. Pupici!

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.