Nanaimo Bars



 

Barele Nanaimo sunt un desert canadian, foarte popular in America de Nord. Este o bara care nu necesita coacere şi care este denumita după orasului Nanaimo din regiunea Columbia Britanica, Canada.

Acesta consta într-un strat de napolitane faramitate, acoperite de un strat de cremă de unt, iar deasupra ciocolata topita.

 

Baza de biscuiti:
* 100-120 g unt
* 60 g zahar
* 5 linguri de pudra de cacao
* 1 lingurita extract de vanilie
* 200 g biscuiti
* 100 g nuca de cocos
* 60-80 g nuca prajita si taiata
* sirop legat ( aroma dupa preferinta)

 

 

Crema de unt:
* 125 g unt
* 250 zahar alb farin
* 2 lg vanilie instant (sau budinca de vanilie)
* 3 lg de lapte ( daca folositi praf instant )

 

Topping:
* 1 borcan de gem de zmeura

 

 

Mod de preparare:
Pentru blat se amesteca untul, zaharul, cacaoa si 1 lingurita de vanilie la sticluta, intr-un vas cu fund dublu sau pe baine-marie. Se amesteca la foc mic pana cand amestecul este usor îngrosat.



Biscuiti se sfarama, se adauga nuca de cocos nuca prajita si taiata bucati cu un cutit, nu prin masina ca se face praf si nu se vad in aluat. Se adauga peste acest amestec uscat si amestecul topit de unt.

Se amesteca bine.
Compozitia este pentru o forma de cca. 15×22 cm. Se pune hartie de copt, se pune compozitia de biscuiti si nuca si se apasa sa fie compacta. Se da la rece.


Pentru crema se bate la mixer untul, zaharul, praful de vanilie instant si laptele.Se bate pana devine o crema care se intinde peste blatul de biscuiti.

Daca nu aveti pudding instant, faceti un pudding clasic, doar cu jumatate din cantitatea de lapte de pe plic, raciti fara sa se faca crusta si amestecati 2 linguri in crema de unt.

 

Pentru topping am deviat putin de la reteta clasica si am folosit un borcan mic de gem de zmeura, pe care l-am incalzit atat cat sa devina fluid si sa poata fii intins uniform peste crema de unt. Gemul nu trebuie sa fie cald, ca sa nu se topeasca untul. Dati la frigider. Se taie cand s-a intarit.

 

 




loading...



Recomandările noastre

15 comentarii

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. 6
  7. 7
  8. 8
  9. 9
  10. 10
  11. 11
  12. 12

    @Mitinita, ce frumos ca ai vizitat asemenea locuri. Daca retin bine cam 12 buc. plus ceva margini. Pup!

    @Just me, originalele sunt cu topping de ciocolata. dar nu aveam atunci in casa cioco si vroiam neaparat sa le fac. Asa ca am improvizat cu gemul.

    @Liana10, multumesc, te sarut.

    @Torviewtoronto, @Elisabeth, @Diethood.com, thank you so much for the comments!

    @diamond, Sigur o sa-ti placa cand o vei face. Pup!

    @lia, nu-i greu de facut, asa ca oricand o poti incerca. Pup!

    @Bianka, multumesc frumos.

    @Lory, ma bucur ca te tenteaza sa o incerci. Pup!

  13. 13
  14. 14
  15. 15

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>