Tort cu doua creme de ciocolata (ganache)



Tort cu doua creme de ciocolata (ganache), un tort pentru iubitorii de ciocolata. L-am savurat duminica. Aveam pofta de un dulce mai special. E simplu de facut si este un deliciu!

 

Ingrediente blat de cacao:
* 3 oua
* 4 linguri zahar
* 2 linguri cacao
* 1 lingura apa rece
* 1 lingura ulei

* 4 linguri faina
* 1/2 praf de copt
* 3 lg de zahar
* 300 ml apa
* vanilie
   Ingrediente ganache de ciocolata amaruie:
* 240 ml frisca lichida
* 300 g ciocolata amaruie
* 40 g unt nesarat

 

    Ingrediente ganache ciocolata alba:
* 160 ml frisca lichida
* 200 g ciocolata alba
* 30 g unt nesarat

 

Decor:
* 100 ml frisca
* bomboane

 

Mod de pregatire:
Se face intai blatul.



Se mixeaza albusurile bine, se adauga zaharul treptat si se continua pana se formeaza o spuma care nu curge. Apoi se adauga si galbenusurile, dupa care se opreste mixerul si se adauga cacaoa si faina cu praful de copt, mestecand usor sa se incorporeze.

Se toarna intr- o forma cu peteti detasabili de 23 diametru. Se face un sirop din 4 linguri de zahar cu 300 ml apa, care se mai tine pe foc pana se topeste tot zaharul apoi se lasa la racit.

Pregatire ganache:

Se incalzeste frisca pe baine-marie, apoi se adauga peste ciocolata maruntita, impreuna cu untul si se mesteca pana se topeste. Se lasa 1-2 ora la rece. Apoi se mixeaza pana devine o crema cremoasa. Daca e prea groasa crema, se mai adauga 2-3 linguri de frisca batuta si se amesteca. La fel procedeaza si cu crema alba.

Se face un sirop si se insiropeaza blatul de cacao. Se pune intai ganachul de ciocolata, se lasa la rece 2 ore. Se adauga si crema alba, dupa care se da la rece pana a doua zi. Se orneaza dupa inspiratie.

Am uns partile laterale cu frisca, am pus bomboane mici de decor. Am facut un brau din frisca si pe centru melcisori din ciocolata.

Print Friendly, PDF & Email





Recomandările noastre

23 comentarii

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. 6
  7. 7

    @MIMI, cum torturile tale sunt super, nu pot decat sa-ti multumesc mult. Pup!

    @Carmen, te pup si eu si multumesc.

    @adriana-lucia esti o scumpa, multumesc.

    @diamond, pupici si ma bucur.

    @Cristina, ma bucur ca-ti place, pup!

    @JANET, o fii cineva caruia sa nu-i placa ciocolata? Si eu o ador. Pup!

  8. 8
  9. 9
  10. 10
  11. 11
  12. 12

    @mirela, cu mare drag primim oaspeti. Pup!

    @daniela cake`s, multumes ca ma consideri prietena si ma premiezi. Pagina ta merge f.f,. greu nu am putut comenta acolo. Pupici.

    @Bianca, te inteleg si eu am avut perioade din astea de cura. E greu, poftele sunt mari, dar daca trebuie… trebuie. Pupici!

    @daniela, te astept cu drag, pupici.

  13. 13
  14. 14
  15. 15
  16. 16
  17. 17
  18. 18
  19. 19
  20. 20
  21. 21
  22. 22

    @Kita, thanks!

    @Nela, ma bucur ca-ti place. Pup!

    @bucatar maniac, da, nimeni nu cred ca rezista in fata ciocolatei.

    @Bianka, multumesc.

    @Ana Maria Ciolacu, da e foarte ciocolatos… te sarut.

    @Delicios !, multumesc de vizita si aprecieri,

  23. 23

    Salut,

    Am intrat pe blog-ul dvs. si ne-a placut foarte mult – aveti retete culinare delicioase YUM!!! YUM!!!
    Ne-am bucura sa va avem in familia Petitchef

    Am fi incantati daca ati dori sa adaugati blog-ul dvs. la http://ro.petitchef.com astfel incat utilizatorii nostri, cat si noi, sa ne putem bucura de retetele dvs.

    Petitchef este un portal frantuzesc bazat pe retete culinare. Cateva sute de blog-uri sunt deja inscrise si beneficiaza de expunere pe Petitchef.

    Pentru a adauga blog-ul dvs. la http://ro.petitchef.com puteti folosi http://ro.petitchef.com/?obj=front&action=site_ajout_form sau puteti merge la http://ro.petitchef.com si dati click pe "Adauga blog-ul tau".

    Toate cele bune,

    Petitchef

Dă-i un răspuns lui diamond Anulează răspunsul

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.