Prajitura aperitiv cu crema de branza



 

Prajitura aperitiv cu crema de branza este un aperitiv foarte de efect cu care va veti incanta familia si prieteni, tocmai prin asemanarea cu o prajitura. L-am remarcat si eu pe un site cu poze. Nu am salvat autorul, am retinut doar asemanarea cu o amandina alba… asta a fost asemanarea de moment.

 Blatul:
* 100 g margarina
* 5 oua
* 1 / 2 l de lapte
* 100 g faina
* puţina sare

 

 

Umplutura:

* 200 g crema de branza
* 2-3 lg smantana
* 1/2 ardei gras rosu
* 1/2 ardei gras verde
* patrunjel tocat
Pentru decor:
* 125 g crema de branza
* 100 smantana
* pasta de ardei

 

 



Mod de preparare:
Pentru blat intr-o oala se topeste margarina, se pune faina si se prajeste putin ca la ciulama. apoi se divolva cu lapte caldut mestecand pana devine ca un bechamel. Se sareaza si se lasa la rece.

Cand s-a racit consistenta va fii mai tare. Se adauga pe rand galbenusurile si la sfarsit se dauga cate putin si albusurile batute spuma tare. Se pune in tava de 22×30 cm, tapetata cu hartie de copt.

La cuptor va creste, dar nu va speriati ca-si va reveni cand o scoateti din cultor. Cand s-a racit se imparte in doua pe orizontala, rezultand doua blaturi.


Pentru umplutura de la mijloc se amesteca branza dulce cu smantana, dupa care se adauga ardei rosu si verde taiat in bucati mici si patrunjel tocat.

Se procedeaza ca la o prajitura, se intinde crema de branza pe o jumatate de blat si se acopera cu celalalt, apasand usor sa adere bine.


Pentru crema de deasupra se bate smantana cu mixerul pana devine ca o frisca. Apoi se adauga crema de branza si se mai bate pana se omogenizeaza. Se retine 2-3 linguri pentru decor, iar restul se intinde pe deasupra. In crema oprita se pune putina pasta de ardei la tub, dupa preferinte.

Se da 15-20 minute la frigider, apoi se inparte in bucati si in centru fiecarei bucati se face un decor cu un posch. Pofta buna!

Print Friendly, PDF & Email





Recomandările noastre

21 comentarii

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. 6
  7. 7
  8. 8
  9. 9
  10. 10
  11. 11
  12. 12
  13. 13
  14. 14
  15. 15
  16. 16
  17. 17
  18. 18

    Харесвам вашия блог!Всичко,което приготвяте е фантастично!
    Моля ви кажете ми мярката LG на английски!
    Поздрави!

  19. 19

    @КАТЕРИНА
    LG е съкращение от думата лъжица супа. LG is an abbreviation of the word soup spoon.
    Благодаря за обратна връзка!

  20. 20

    Arata foarte bine! am vrut s-o fac si eu astazi si din pacate nu mi-a iesit blatul sub nici o forma 🙁 nici nu a crescut , plus ca la mijloc este necopt cu toate ca marginile sunt maronii deja….nu stiu unde am gresit ca am urmat pasii din reteta si nici nu-i prima data cand gatesc…. 🙁 O zi frumoasa!

  21. 21

    @emelia ivan chiar nu-mi dau seama unde a fost problema. Crema de aluat la inceput este un bechamel care cand s-a racit devine consistent, apoi se adauga ouale si desi se aseamana la consistenta cu aluatul de eclere, dupa cum se vede sin imagine este ca un pandispan. Te mai astept si o duminica frumoasa!

Dă-i un răspuns lui Ancuta Anulează răspunsul

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.