Risotto cu ciuperci pleurotus



Suntem in perioada de post si cum ciupercile Pleurotus au un contimut ridicat de proteine, care pot inlocui cu succes carnea, iata o idee de reteta.

 

Ingrediente :

* 200 g orez
* 1/2 kg ciuperci pleurotus
* 500 ml supa de legume
* 1 catel de usturoi
* 1 legatura ceapa verde
* mazare boabe
* porumb fiert
* 1/2 pahar vin alb
* ulei de masline
* 1 legatura marar
* sare      * piper.

 

 

Mod de preparare:
Din manunchiul de pleurotus se desprind palariile, mai mari sau mai mici, se trec printr-un jet de apa si se taie in felii nu foarte subtiri. Atunci cand o servim sa simtim ca si cum ar fii o bucata de carne.

Apoi se soteaza intr-o tigaie cu putin ulei. Se intoarce totul cu o paleta. Cand totul a inceput sa se inmoaie, se adauga boabele de mazare (congelate) si boabele de porumb fiert.



Separat intr-o alta cratita se pregateste risotto-ul. Se distuie in unt si putin ulei ceapa verde taiata oblic, in felii de 5-6 mm si usturoiul. Dupa 1-2 min. usturoiul se scoate si se adauga orezul.

 

Se amesteca bine sa cuprinda toata grasimea si cand acesta devine oarecum translucid, incepem sa adaugam vinul, apoi supa de legume calda.

Pe masura ce lichidul se absoarbe, se mai complecteaza in continuare. Spre final se adauga amestecul de mazarea, porumbul fiert si ciupercile. Se mai lasa vasul acoperit cateva minute.

Cand orezul este fiert, ar trebui sa ti se topeasca în gura. La sfârsitul se adauga mararul tocat. Pofta buna!




loading...



Recomandările noastre

5 comentarii

  1. 1

    Arata foarte bine,,,,,,parca sunt bucati de friptura,dar eu spun ca sunt mai bune decat friptura,,,,,cel putin noi nu suntem carnivori,,,si poate de aici parerea asta.pupp!!!

  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>