Rulouri din ardei copti si piept de pui



Zilele trecute am avut niste prieteni dragi la masa. Cum de regula cand vin la noi ii surprind cu ceva si acum am incercat un meniu nou.

A trebuit sa-mi pun putin imaginatia la lucru… nu ca nu mi-ar placea, cu produse care de regula le avem in frigider si cu „obsesia” mea pentru o farfurie plina de culoare, a iesit ce vedeti.

A fost o idee de moment, nu m-am inspirat de niciunde, iar incantarea prietenilor a spus totul.

 
Ingrediente:
* 3 buc. piept de pui
* 6 buc. ardei capia copti
* piure de cartofi
* salata verde
* sare
* piper

 

Sos de ardei copti rosi:
* 1/2 kg ardei capia sau gras, copti
* 1 ceapa intreaga
* suc de rosii
* zahar dupa gust
* 1 legatura frunze de telina, patrunjel, marar
* sare
*piiper
 

Mod de preparare:
Alegem ardei capia cat mai lungi si ii coacem. Cand sunt copti, ii curatam de coaja, le scoatem cotoarele si semintele, ii taiem pe jumatate pe lung. Ii punem intr-un sos de otet, apa, sare, zahar si usturoi si ii lasam pana pregatim pieptul de pui.

Piepturile de pui se dezoseaxa, se indeparteaza pielea si se inpart fiecare in cei doi lobi. Bucatile mici de piept care se desprind se pun deoparte pentru un alt meniu, retinem doar partea mare si compacta.

Pe o folie de aluminiu se pune putin unt si se aseaza lobul de piept, condimentat, pe care il rulam cu folia cat mai strans si ermetic. Dupa ce am rulat toti lobi, ii fierbem sau ii dam la cuptor. Eu i-am dat la cuptor fara sa desfac deloc folia si am lasat sa se faca in sucul lor propiu.



 

Cand sunt gata ii taiem in 2-3 bucati in functie de cat de lungi sunt. Bucatile rezultate le infasuram in fasiile de ardei copti. daca este nevoie le punem scobitori si ii asezam pe farfurie pe un pat de salata verde, iar drept garnitura un piureu de cartofi pusi cu pochul. Ca totul sa devina si mai apetisant si gustos stropim totul cu Sos de ardei copti.

Sosul de ardei copti: Dupa ce s-au copt ardei se curata de coji si se paseaza in blender. Pentru a iesi mai fin se trec printr-o sita, apoi se pun pe foc intr-un vasimpreuna cu sucul de rosii, atat cat sa fie de o consistenta potrivita.

Se adauga o ceapa intreaga, buchetul de verdeata, putin zahar dupa gust, sare, piper alb. Se da in fiert pana devine potrivit de gros. Cand este gata se indeparteaza si ceapa si legatura de verdeata.

Print Friendly, PDF & Email




loading...



Recomandările noastre

13 comentarii

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. 6
  7. 7
  8. 8
  9. 9

    @Bianca, tu mereu esti o scumpa. Pup!

    @mirela, ma bucur ca prima reactie a fost buna. Pup!

    @JANET, da e o idee de a manca si altfel un piept de pui. O zi frumoasa.

    @Daniela, multam, ai dreptate pe mine ma pasioneaza aranjarea in farfurie, care dintr-un meniu banal faci ceva special. Pupici!

  10. 10
  11. 11
  12. 12
  13. 13

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>