Tort cu crema de frisca, mascarpone si piersici



 

Tort cu crema de frisca, mascarpone si piersici, un tort racoritor cu fructe minunat pentru un sfarsit de saptamana.

 

Ingrediente:
* 7 oua
* 7 linguri zahar
* 8 linguri faina
* 1 plic zahar vanilat
* sare
* 1 lingura apa rece
* 1 lingura ulei
* 1 praf de copt

 

Ingrediente crema cu mascarpone
* 200 g mascarpone
* 2 galbenusuri
* 4 linguri zahar
* 300 ml smantana pentru frisca
* 1 lingurita esenta de vamilie
* 10 gr. gelatina Dr. Oetker

* 2 cutii marii compot de piersici

 

Decor:
* 300 gr smantana
* 3 lg de zahar farin
* coaja de la 1 lamaie
* 1 plic intaritor de frisca

 



Mod de pregatire:
Pregatirea blatului:
Se bat albusurile cu un praf de sare pana se obtine o spuma tare. Se adauga lingurile de zahar, galbenusurile, lingura de ulei si cea de apa rece. Se bat in continuare pana se omogenizeaza compozitia. Se opreste mixerul si se incorporeaza si faina.

Compozitia se va turna intr-o forma de tort cu pereti detasabili, diametru de 23 cm si se da blatul la cuptor pentru 30-45 de minute. Blatul racit se taie in 2 foi care se insiropeaza cu zeama din compotul de piersici.

 



 

Pregatirea cremei:
Se bate frisca tare. Eu am avut smantana si am adaugat si 2-3 linguri de zahar farin. Galbenusurile se amesteca cu zaharul pe baine-marie pana se topeste. In gelatina se pune in 1-2 linguri de suc de piersici din compot.

Se incalzeste putin si se adauga peste compozitia de galbenusuri. Dupa ce s-a racit in crema se adauga si crema mascarpone sau o crema de branza fina si la urma se incorporeaza si frisca. Albusele de ou eu nu le-am folosit, dar daca vreti se pot incorpora si ele.

Dupa ce am terminat si crema, incepem montarea tortului. Pe primul blat adaugam un strat subtire de crema mascarpone. Peste crema asezam in cerc jumatati de piersici din compot, cat mai apropiate. au intat cam o cutie mare de compot.

Apoi complectam cu restul de crema, umpland bine golurile dintre piersici. Asezam deasupra al doilea blat. A iesit inalt pentru ca si piersicile au fost mari. Imbracam tortul cu frisca pregatita din:

Decorare tort:

Din cea de-a doua cutie de compot, taiem restul jumatatilor de piersici in felii, pe care apoi le aramjam pe tort in cerc. Pe lateral am presarat zahar colorat.

 

Print Friendly, PDF & Email





Recomandările noastre

28 comentarii

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
    • 5

      E foarte gustos, l-am facut de cel putin 3 ori si de fiecare data o adevarata reusita.Tinut la rece cateva ore si te lingi pe degete de bun ce este…azi fac din nou.pofta buna tuturor

  5. 6
  6. 7
  7. 8
  8. 9
  9. 10
  10. 11
  11. 12

    @Boabe de Cafea ar fi minunat daca am putea gusta, dae ne-am si ingrasa. Pup!

    @alison, multumesc. O seara frumoasa.

    @Cristina, multam de vizita si aprecieri. Pup!

    @Vanilla da e foarte racoritor si reconfortant. Pup!

    @Bianka, multumesc, pup.

  12. 13

    @Reka, chiar si trei felii, cu drag. Pup!

    @Amalia, multumesc frumos.

    @mirela, multumesc pentru nota 10, pupici.

    @Lilly, ai dreptate, felia e cam groasa, dar ca sa nu tai de doua ori. Se mananca, cum spui. Pup!

    @JANET ma bucur ca-ti place. O seara frumoasa.

  13. 14
  14. 15
  15. 16
  16. 17

    @Mitinita e de efect, dar este usor de facut si succesul e garantat. Pup!

    @Torviewtoronto, thank you so much for the comments!

    @Lia, da e o combinatie reconfortanta. Pup!

  17. 18

    Minunat tot ce faceti voi aici!Va felicit din sufletul!Sper ca intr-o zi si blogul meu sa fie asa plin de bunatati ca al vostru!Multa sanatate si numai bine!

  18. 19
  19. 20
  20. 21
  21. 22
  22. 23
  23. 24
  24. 25
  25. 26
  26. 27
  27. 28

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.