Prajitura cu ciocolata si bezele



 

Am primit bezele colorate (de cumparat) si dupa ce mi-am facut pofta, am zis sa le folosesc si altfel. Am mers pe principiul bar-urilor cu… nuca, alune, fulgi de ciocolata sau caramele si asa e rezultat aceste bar-uri cu bezele, pe care le-am sfaramat si peste care am turnat ciocolata si iata ce a iesit!

 

Ingrediente blat:
* 3 oua
* 4 linguri de zahar
* 1 linguri ulei
* 2 linguri apa rece
* 4 linguri de faina
* 1 plic zahar vanilat

 

 Ingrediente sirop:
* 150 ml apa
* 3 linguri cu zahar

 

Ingrediente crema:
* 100 gr bezele asortate / vrac
* 250 ciocolata cu lapte
* 150 smantana de frisca

 

 

Mod de preparare:
Prepararea blatului: Se bat albusurile cu un praf de sare pana se obtine o spuma tare. Se adauga lingurile de zahar, galbenusurile, lingura de ulei si cele doua de apa rece. Se bat in continuare pana se omogenizeaza compozitia, apoi se adauga faina .



Se toarna intr-o forma 22×30. Se introduce in cuptorul incins in prealabil pentru cca 30 minute. Blatul se va incerca daca este copt cu o scobitoare, daca va iesi curata din compozitie atunci inseamna ca blatul este copt.

Cand este gata se scoate din cuptor. Se face un sirop si se insiropeaza blatul cand acesta s-a racit.

 

Pentru compozitia de deasupra. Se incalzeste frisca, fara sa dea in clocot, dupa care se toarna peste ciocolata sfaramata. Se amesteca sa se topeasca bine si se pune intr-un loc racoros la racit.

Bezelele se rup cu grija, ca altfel se sfaramiteaza prea tare. Ideea este sa ramana bucati potrivit de mari. Acestea se aseaza peste blat, alternand culorile. Cand ganachul de ciocolata s-a ingrosat, dar suficient cat sa curga, acesta se pune peste bezele, dupa care se da prajitura la frigider.

Daca nu mancam din bezele ar fi iesit mai inalte, iar o alta remarca, data viitoare folosesc numai ciocolata topita, nu ganache. Dar si aceasta a disparut repede din farfurie. Pofta buna si voua.

 

Print Friendly, PDF & Email





Recomandările noastre

13 comentarii

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. 6
  7. 7
  8. 8
  9. 9
  10. 10
  11. 11

    @Adela Zilahi,
    @Daniela,
    @reka,
    @felis,
    @Ancuta,
    @Nela,
    @JANET,
    @Bianka, va multumesc pentru comentari. Scuze, am fost intr-un concediu fortat ca mi-a picat calculator. Va sarut si o saptamana frumoasa sa aveti. Pe curand.

    @Tiffany, thank you so much for the comments!

  12. 12
  13. 13

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.