Tort cu crema fina de lichior de oua





Tort cu crema fina de lichior un desert elegant si bun pentru o zi sfanta de Pasti.

 

Ingrediente blat:

* 6 oua
* 6 lingui zahar
* 8 linguri. faina
* 1 plic zahar vanilat
* 4-5 linguri de cacao
* 3 linguri zahar
* 4 linguri lapte
Crema:
* 200 g crema de branza (mascarpone)
* 250 ml. lapte
* 1 budinca de vanilie,
* 120 ml lichior de oua
* 10 gr. gelatina
* 400 ml smantana pentru frisca

 

Pentru ornat:

* 100 g fulgi de migdale



Mod de preparare:
Din cacao, zahar si lapte le punem pe foc mestecand continuu pana se topeste si se leaga. trebuie sa aiba aspect de ciocolata topita. Se separa ouale.

Se bat albusele spuma, se adauga treptat zaharul, plicul de zahar vanilat si cacaoa lichida, in care am adaugat si galbenusurile.

La sfarsit adaugam faina cernuta si praful de copt si punem compozitia intr-o forma de tort captusita cu hartie de copt (diam. 23cm.) si coacem in cuptor preincalzit timp de 40-45 min. Se scoate tortul din forma si se lasa sa se raceasca.

Praful de budinca se amesteca cu 4 lg. de lapte rece. Restul de lapte se pune la fiert cu restul de zahar. Cand s-a incalzit se adauga praful de budinca si fierbem pana se ingroasa. Lasam sa se raceasca cu o folie de plastic deasupra.



 

 

Cand s-a racit, incorporam crema de branza, lichiorul de oua si gelatina deja inmuiata in 4 lg de apa apoi incalzita putin. Lasam la rece crema obtinuta. Separat batem smantana de frisca cu 3-4 lg de zahar fin.

Daca folositi frisca hulala aceasta este deja dulce. Din frisca, jumatate incorporam in crema de lichior. Blatul se taie in doua, se insiropeaza cu ajutorul unei pensule, dupa care se intinde pe primul blat 1/2 din crema, se acopera cu al doilea si se intimde si restul de crema, doar deasupra.

Pe lateral se imbrca cu restul de frisca ramasa. Intr-o tigaie de teflon neunsa, rumenim fulgii de migdale si orman cu ele partile laterale ale tortului. Deasupra se poate orna cu figurine de oua sau iepurasi.

Eu nu am avut si am improvizat cu ceva frisca si resturile de migdale pe care le-am maruntit. Cu florile din centru am cautat sa da o nota de primavara si de sarbatoare.

 

 

Print Friendly, PDF & Email





Recomandările noastre

12 comentarii

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

    super delicios? dar unde gasesti lichior de oua, vreau si eu!!! am gustat o data la cineva si mi-a placut la nebunie, dar nu am gasit in magazine 🙁

  6. 6

    @Bianka multumesc si multe pupicuri!

    @Adela Zilahi ma bucur ca te tenteaza sa gusti. Nu ramane decat sa-l faci si tu. Pup!

    @JANET multumesc, o zi frumoasa si tie.

    @Cristina multumesc, toate cele bune, pup!

    @cccris, chiar este un deliciu. Stiu ca se gaseste greu la noi in magazine. Eu acum am avut din Ungaria cumparat. Dar candva faceam in casa. Nu mai stiu unde e reteta dar la Laura's blog am gasit o reteta de Lichior facut in casa. Te pupic!

  7. 7
  8. 8
  9. 9
  10. 10
  11. 11
  12. 12

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.