Guguluf cu scortisoara si nuci



 

Ingrediente:
* 160 unt
* 300 g zahar
* 3 oua
* 400 g smantana
* 1 lingurita esenta de vanilie
* 400 g faina
* 1 praf de copt
* 1 linguriita de bicarbonat
* 1 linguriita scortisoara
* 1/2 lingurita sare

 

Umplere:
* 2 lg de zahar brun
* 1/2 cana nuci tocate
* 1 1/2 lingurite de scortisoara

 

 

Mod de preparare:
Se combină toate ingredientele de umplere intr-un bol mic. Separat pregatim aluatul. Se freaca 200 g de zahar cu untul (poza 1). Se adauga pe rand galbenusurile si esenta de vaniliev. Intr-un alt bol se bat tare albusurile cu cele 100 g de zahar ramas (poza 2).

 

 

Se amesteca cele doua creme pana devin omogene (poza 3). Se amesteca faina, scortisoara, praful de copt si bicarbonatul. Apoi se incorporeaza in crema alternand cu smantana (poza 4).

Se unge o forma de guguluf cu unt (poza 5). Se pune o treime din aluat. Se presara jumatate din amestecul de umplere (poza 6).

 



 

Se repeta cu aluat si iar nuci si scortisoara. Se incheie cu restul de aluat (poza 7). Se coace cca 50-60 minute sau pana cand scobitoare introdusa in centrul iese curata. Se lasa sa se raceasca 10 minute, apoi se rastoarna (poza 8). Eu m-am grabit si mi s-a rupt putin.

 

 

Se poate lasa simpla sau decoram guguluful topind o tableta de ciocolata alba, pe care o lasam sa se prelinga.

 

 

Mai presaram cateva bilute colorate, care sunt in ton cu niste flori de sezon. Pofta buna!




loading...



Recomandările noastre

8 comentarii

  1. 1
  2. 2
  3. 3

    Cu mare drag te invit sa raspunzi provocarii Dulce Romanie, pe care luna aceasta o gazduiesc pe blog-ul meu.. Ingredientele provocarii sunt menta si ciresele… 2 ingrediente pline de inspiratie, zic eu :). Multumesc anticipat.. O zi frumoasa

  4. 4

    Hmmm, ce bine arata, numai buna o feliuta la micul dejun… Eu am achizionat forma de guguluf si inca e intacta… rusinica mie, trebuie sa testez o reteta si inclusiv forma… Pupici si-o zi frumoasa, ca la noi ploua…

  5. 5
  6. 6
  7. 7

    @Bianca, multumesc, o zi rumoasa!

    @Adela Zilahi, totdeauna felia taiata este pentru prietenii dragi, chiar si virtuali. Pupici!

    @Antonia, multumesc cu mare drag incerc mai ales ca acum cu perioada cireselor sigur voi face ceva. O zi frumoasa

    @Diniela, daca si forma e noua trebuie musai. Astept cu nerabdare. Pup!

    @Ancuta si tu si Daniela aveti tavi de guguluf noi. Va invidiez, a mea e cam veche. O zi frumoasa!

    @Bianca ma bucur, multumesc, pupicuri!

  8. 8

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>