Gulii umplute cu carne tocata

 

Gulii umplute cu carne tocata o mancare care cred ca tenteaza pe oricine. In fond cui nu-i plac guliil!. O legume foarte hranitoare si care cere si foarte putin timp pentru preparare. Asa ca… ce ziceti … va tenteaza?

 

Ingrediente:
* 5-6 gulii de marime potrivita
* 400 g carne tocata (porc si vita)
* 2 cepe
* 50 g orez
* 2-3 rosii
* 1-2 linguri ulei de masline
* supa de legume sau carne
* sare
* piper
* patrunjel si marar tocate

 

 

Mod de pregatire:
Guliile se spala, apoi li se taie capacul. Se pot si decojii, dar eu le-am lasat cu coaja care era foarte cruda. Se scobeste miezul.

Intr-un bol se amesteca carnea cu ceapa tocata marunt, lingura de ulei (in functie de cat de grasa este carnea), orezul, patrunjel, mararul tocat, sarea şi piperul. Se omogenizeaza bine si cu acest amestec se umplu guliile care se aranjeaza intr-o cratita sau un vas yena.

 

 

Intr-un alt vas se soteaza ceapa, se adauga o lingura de faina si se complcteaza cu supa. Apoi se adaugă pulpa de gulii, taiata in bucati mici si rosiile decojite si taiate in cuburi.

Se adauga sare şi piper dupa gust. Adaugam amestecul in vasul cu gulii umplute. Le acoperim cu palariile taiate amterior. In cazul in care sosul nu acopera guliile, se mai adauga supa. Se lasa sa fiarba incet.

Cand sunt aproape gata, se presara marar tocat, apoi se pune la cuptor cca 10-15 minute. Se serveste cu smantana.

 

 

Recomandările noastre

9 comentarii

  1. 1

    Yamy, yamy cat de bine arata mancarea asta!!! Am facut si eu anul trecut dar nu mi-au iesit bune..ca au fost tari guliile. NU am stiut cum sa le fac:)
    Pupici

  2. 2
  3. 3

    @Bianca daca erau tari inseamna ca ai facut-o prin toamna cand guliile imbatranesc si devin mai lemnoase. lea sunt bunede supa. Acum sunt crude , se vad cred si-n poze ca le poti manca ca pe un mar. O zi frumoasa!

    @Alina–Explora Cuisine si mie imi plac si crude. O zi frumoasa!

  4. 4
  5. 5
  6. 6

    @Bianka ma bucur ca-tuti place. Nu am raspuns la stevie ca nu am gasit cuvantul pe ungureste. Sotul meu spune ca nu exista aceasta planta la voi.

    @nadina 73 ma bucur de vizita si ca am descoperit si blogul tau. Ne vom vizita mai des. Week-end placut!

  7. 7

    Recunosc cu mare rusine ca n-am mancat niciodata gulii…dar cred ca-s bune pentru ca arata excelent in farfurie!!!
    Pupici si un weekend cat mai placut!!!

  8. 8
  9. 9

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>