Perisoare in foietaj – aperitiv




Perisoare in foietaj – aperitiv este o idee de aperitiv care a avut mare succes la mine. Trebuiesc pregatite inainte de a fi sevite, ca sa ti se topeasca-n gura. Ideea cu o perisoare in foietaj am vazut-o AICI.  Eu am improvizat cu ce am avut in casa si a iesit ce vedeti

 

Ingrediente:
* 400 g aluat de foietaj
* perisoare din carne de mici
* sos de rosii sau ketchup
* roşii uscate la soare
* verdeata
* branza feta sfaramata

 

Mod de preparare Perisoare in foietaj – aperitiv:
Din aluatul de foietaj intins pe planseta, se taie patrate cu latura de 5 cm. Se pun in tava pe hartie de copt. Cu o pensula, se dau cu ou batut dupa care se presara sare, susan si mac si se dau la cuptorul incalzit in prealabil, pentru 15-20 min.

 

 

Separat se fac perisoarele. Se poate folosi orice carne macinata, ca pentru chiftelute. Dar cum tot aveam mici la congetator, gata pregatiti in caserola, am facut perisoarele din ei. Mi s-au parut mai aparte.

 

 

Dintr-un mic am facut doua perisoare, pe care le-am prajit in tigaia de teflon in putin ulei. Tineti cont ca perisoarele sa nu fie de diametru mai mic de 4 cm, ca sa se poata incadra intre patratele de foietaj.

 



 

Patratele de foietaj le sectionam pe jumatate. Pe jumatatea de jos adaugam branza, rosii, ketchup si verdeata sau puteti improviza.

Adaugam apoi o perisoara, o acoperim cu cealalta parte de foietaj, ca o palarie, iar ca sa stea fixam totul cu o scobitoare.

 

 

Cred ca pozele sunt graitoare.

 




loading...



Recomandările noastre

11 comentarii

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. 6
  7. 7
  8. 8
  9. 9

    @Alina ,
    @Adela Zilahi,
    @Andreea,
    @felis,
    @Alexandrina,
    @Bianka,
    @Craita,
    @Reka,

    Va multumesc mult de aprecieri si ma bucur ca v-a placut ideea. Sper s-o folositi cu prima ocazie. Va sarut si o saptamana frumoasa!

  10. 10
  11. 11

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>