Mini – Cheesecakes cu visine



 

O reteta simpla care sper sa va incante si pe voi asa cum m-a incantat pe mine. E simpla si de mare efect, e un altfel de cheesecake, e comod si se poate servi si individual la o petrecere gen bufet. Ideea aceastei retete a portit de AICI / howto-simplify.com.

 

 

Ingrediente pentru 12 buc.:
* 250 gr crema de branza
* 3 lg de zahar
* 1 ou mare
* 1 zahar vanilat
* 1 lingurita suc de lamaie
* cca. 100 g biscuiti
* 100 g unt
* 12 mini cupe de hartie
* Visine
* 1 plic gel de fructe

 

 

Mod de pregatire:
Intr-un bol se amesteca cu mixerul crema de branza, zaharul, oula, vanilia si sucul de lamaie.

Separat, dam biscuiti prin masina sa-i sfaramam. Se topeste 100 gr de unt, care se adauga peste biscuiti. Daca biscuiti nu-s foarte dulci se mai adauga 1 lingura de zahar. La biscuiti Petit Beurre nu am mai adaugat ca sunt suficient de dulci.

 

 



Intr-o tava de 12 muffins / briosede , se aseaza mini cupele de hartie, iar in ele adaugam biscuiti, apasand cu o lingurita sau cu mana. Impartim compozitia sa ajunga pentru fix 12 cupe cat are tava.

Peste adaugam crema de branza mixata, dupa care dam la cuptor 20-25 de minute la foc potrivit, sa nu le arda deasupra. Apoi se scot din cuptor si se lasa sa se raceasca.

 

 

Cand sunt reci se aseaza cate o visina fara sambure in centru. Compozitia gelatinoasa care se toarna peste visina, se poate face in mai multe feluri. Se foloseste un plic de gel de fructe rosu, care se dizolva in zeama de fructe (daca aveti mai multe visine curatate si care si-au lasat zeama).

Eu m-am complicat un pic. Neavand suc de la visine, nu am vrut sa folosesc apa pur si simplu si am pasat pulpa de la o mana de visine. Apoi am adaugat un plic de gel de fructe, l-am incalzit putin pe foc si l-am turnat deasupra.

Nu a iesit rau, dar nu are transparenta de aspic pe care asi fi vrut sa o obtin. Se dau apoi la rece. Sunt delicioase.

Print Friendly, PDF & Email





Recomandările noastre

27 comentarii

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

    ador culoarea !!!!mie mi se pare ca arata mai bine asa decat daca ar fi fost transparent jeleul.sincer!
    aaa sa nu uit,poti te rog sa-mi spui ce crema de branza ai folosit ?crezi ca o branza de vaci proaspata batuta putin la robot pana dezine cremoasa merge la reteta asta.pupici

  6. 6
  7. 7

    Super bine arata, ador cheesecake-ul si chiar ma gandeam sa il fac in varianta cupcakes. Cred ca visinele il complimenteaza foarte bine. Multumiri pentru reteta! 🙂

  8. 8
  9. 9

    @Alina–Explora Cuisine, ma bucur, dar merge bine si cu alt fruct, daca visinele trec si vrei sa le faci. O zi frumoasa!

    @retete fara carne, ma bucur ca-ti plac. Te sarut si multam de vizita.

    @Petronela, si eu le-am gasit excelente pentru o petrecere bufet, poti folosii si alt fruct. Pu si o zi frumoasa!

    @Liana10, ma bucur ca-ti place ideea. O zi frumoasa!

  10. 10

    @sarah, eu am scris doar crema de branza fara sa specific Philadelphia, Hochland sau orice alta marca, pentru ca am lasat la alegerea fiecaruia sa aleaga in functie de buget. Si crema de branza proaspata daca e mai grasa si cum se bate la mixer cred ca merge foarte bine. Te pup!

    @Dulcegarii culinare, da au fost foarte bune, Pup!

    @Mihaela,ma bucur ca si tie iti plac. O zi frumoasa!

  11. 11
  12. 12
  13. 13
  14. 14

    Minunat !!! tare-mi place cum arata si culoarea…super tare ! Santeti grozavi si va multumim ca impartasiti cu noi aceste minunatii…

  15. 15
  16. 16

    @Bucate apetisante, au avut mare succes la mine. Cred ca voi mai face cu alte fructe. Pupici!

    @liana sunt si potrivite pentru acum cad e cald, ca se fac repede si nu stau mult in bucatarie. O zi rumoasa!

    @lia, ma bucur ca-ti place si multumesc de aprecieri. Fiecare din noi impartasim cate ceva, in asta si consta frumusetea acestei familii a blogosferei culinare. Pup!

    @Ancuta multumesc si te pup de vizita. O zi frumoasa in continuare!

  17. 17
  18. 18

    Cat ma bucur ca am descoperit blogul dumneavoastra!Aveti o sumedenie de retete foarte interesante si apetisante!doar ca,cel putin in acest moment se incarca foarte greu,blogul si nu pot continua "cercetarea";dar voi reveni,cu siguranta!!!

  19. 19
  20. 20
  21. 21

    @Bianka, multumesc, o zi frumoasa!

    @Claudia-Mi dulce pasión ma bucur ca-ti place blogul meu si gasesti retete care vrei sa le incerci. Voi incerca sa fac sa poti naviga mai usor. Pe curand!

    @Licuta Marin multumesc, o zi frumoasa!

    @Reka ma bucur ca o gasesti minunata. A avut mult succes. Pupici!

  22. 22
  23. 23
  24. 24
  25. 25
  26. 26
  27. 27

Dă-i un răspuns lui Alina---Explora Cuisine Anulează răspunsul

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.