Piept de pui invelit in sunca si crema de branza



 

E un lucru deja stiut ca supa este nelipsita duminica de pe mesele banatenilor si ardelenilor. Dupa ce fierbi gaina cu toate cele necesare, scoti carnea si adaugi taitei, care trebuie sa fie musai de casa, ca altfel nu esti gospodina.

Carnea se poate servi asa fiarta cu un sos alaturi, de rosii, de hrean, de visine (in special nemti)…. si tot asa… dupa cate bordee, atatea obiceie, e o vorba.

Am facut aceasta introducere, ca sa ajung la aceasta reteta. V-ati fi intrebat, de unde pana unde, un piept de pui gata fiert, l-am imbracat intr-o crema de branza si sunca (era mai bun un bacon sau prosciotto), si l-am dat la cuptor. Logic bagi direct pieptul la cuptor. Dar… acest piept a fost tocmai de la o supa tare buna, iar eu cu aceasta carne am vrut sa inventez si altceva.

 

 Ingrediente:
* 2 lobi piept de gaina gata fierti
* branza duce       * feta
* 1 lingura smantana
* vegeta
* patrunjel tocat
* 4-5 felii de sunca Padurea Neagra
(bacon sau prosciutto)
* condiment pentru pui
* ulei de masline
* cartofi noi

 

 



Mod de preparare:
Se face foarte simplu si rapid. Ati inteles din intriducere ca sunt doi lobi de piept de gaina din care a iesit o supa. Am frecat branza dulce cu branza feta, vegeta si verdeata tocata. daca se cere puteti pune putina smantana. Se imbraca pieptul cu aceasta crema si deasupra se inchide cu felii de sinca.

 

 

Se pot prinde in scobitori. Se pun intr-un vas de yena si se da la cuptor 15-20 de minute, pana prinde culoare. Se servesc cu orice garnitura. Eu am avut cartofi noi prajiti.

O salata alaturi e minunata. Pofta buna!

 

Print Friendly, PDF & Email





Recomandările noastre

6 comentarii

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

    @Ancuta multumesc, poate ca si pozele au mai ridicat nivelul retetei, banala de altfel. Pup!

    @gaby_d multumim, nu ducem lipsa de idei, doar ca nu totdeauna avem ce am vrea. Pup!

    @Dulcegarii culinare ai dreptate cu bacon era super. Dar ideea a venit pur si simplu si a trebuit sa fac cu ce aveam atunci in frigider. Pup!

    @sarah multumesc, te sarut!

  6. 6

Dă-i un răspuns lui sarah Anulează răspunsul

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.