Ragout de curcan impachetat in clatite



Cum am spus si la reteta Ragout de vita cu galuste din creier, „ragout” provine din limba franceza veche ” ragoûter „, si se traduce „a revigora gusturile”. Este un amestec de carne, legume… gatite la foc mic.

Dea lungul timpului au aparut o varietate de retete, ca si acesta care este facut cu carne de curcan, originalul fiind cu carne de vita.

Ingrediente ragout:
* 400 g carne de curcan, taiata bucatele
* 100 g ciuperci feliate
* 1-2 fire ceapa verde
* 1 morcovi
* 1 pastarnac mic
* 1 pumn de mazare
* supa de vita
* 50 ml vin alb
* chimen * rozmarin
*1 lingurita amidon
* 2 lg. smantana
* patrunjel proaspat
* ulei de masline
* sare * piper
Ingrediente clatite
* 2 oua
* 200 gr faina
* 2 linguri de unt
* varf de lingurita de sare
* 1 lingurita rasa de bicarbonat
* 200 ml lapte
* 100 ml apa minerala

Mod de preparare:

Pentru Ragout carnea de curcan (se poate si de pui), se sterge si se taie in cuburi. Se pun intr-o tigaie cu putin ulei, se rumenesc. Se asezoneaza cu sare si piper, dupa care se adauga vin alb. Se lasa la fiert la foc mic.

Separat se curata zarzavaturile si se taie in forme cat mai variate, dupa care se distuie. Se adauga putina supa ( se poate si din knorr).



Se adauga si mazarea impreuna cu ciupercile. Se condimenteaza cu chimen, rozmarin (dupa gust), sare si piper si se mai lasa cat sa se accentuieze izurile. Se amesteca cu bucatile de carne si se presara patrunjel verde tocat.

Separat prese pregateste aluatul de clatite. Puneti faina intr-un castron, ouale, putina sare, 2-3 linguri de unt si incepeti sa incorporati laptele si apa minerala pana cand aluatul devine ca o smantana mai subtire. Incepeti sa coaceti clatitele.

Se unge tigaia cu putin ulei, cand este fierbinte puneti compozitie cu un polonic, invartind tigaia pana se imbraca uniform in aluat. Intoarceti clatitele pe rand pana terminati sa le coaceti pe toate, cate 2-3 minute pe fiecare parte.

Umpleti clatitele cu amestecul de carne si legume, dar fara lichid si strangeti marginile clatitei in sus ca o bocceluta, care se leaga cu cozi de ceapa verde, oparite putin.

Se aseaza intr-un vas, iar lichidul care a mai ramas il turnati peste clatite. Daca este nevoie se pun putin la cuptor. S-ar putea sa va placa un alt fel de mancare cu clatite foarte elegant Clatite cu carne la cuptor. Pofta buna!

Print Friendly, PDF & Email





Recomandările noastre

12 comentarii

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. 6
  7. 7

    @sarah, da are succes la musafiri. E o alta prezentare. Pupici!

    @Alina–Explora Cuisine, multumesc si eu. Si tie o saptamana frumoasa1

    @gaby_d, multumesc de vizita, ma bucur ca-ti place. O zi frumoasa!

    @Mihaela ma bucur , pup!

    @dana2dor cum am implinit anul, trecuia o alta fata blogului. O zi frumoasa!

    @Bianka, ma bucur ca-ti place. Pup!

  8. 8

    Am sa testez retea cat de curand…imi place asa mult cum arata !!!iar gustul cu siguranta nu are rost sa-l discutam…Felicitari !

  9. 9
  10. 10
  11. 11

    @lia ma bucur ca te tenteaza. Multumesc de vizita si aprecieri. Pup!

    @janet multumesc frumos, pupici!

    @Reka, recunosc ca ideea retetei ii apartine sotului. Eu am intervenit la desing. Pupici!

  12. 12

    Foarte eleganta prezentarea si un fel de mancare foarte consistent si trebuie sa fie foarte gustos….iar mararul ala mi-a facut cu ochiul di prima secunda…Sigur musafirii sant tratati ca la *****.Felicitari!
    Pupici si iti doresc o saptamana minunata!!!

Dă-i un răspuns lui janet Anulează răspunsul

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.