Tort racoritor cu fructe

 

Tort racoritor cu fructe, un desert pur si simplu delicios si racoritor, foarte usor de facut. E perfect pentru zilele calduroase, fiind reconfortant. Cu acesta reteta particip la Provocarea lunii Iunie „Dulce Romanie”, gazduit in aceasta luna de Antonina S. cu blogul Dulcegarii culinare.

 

Ingrediente blat :
* 3 oua
* 1 lingura de ulei
* 1 lingura de apa
* 4 linguri zahar
* 4 linguri faina
* 1 plic zahar vanilat

 

Pentru crema::
* 300 ml lapte
* 1 budinca de capsuni
* 2 galbenusuri
* 150 g zahar
* 200 g frisca lichida
* 5 gr gelatina


Pentru crema de branza:

* 150 g frisca lichida
* 200 gr branza ricotta
* 150 gr zahar farin
* 5 gr gelatina

Aspicul de fructe:

* cirese si capsuni
* suc / sirop de fructe rosii
* 10 gr gelatina

Prepararea blatului:
Cu un mixer se bat albusurile cu un praf de sare pana se obtine o spuma tare. Se adauga lingurile de zahar, galbenusurile, lingura de ulei si cea de apa rece.

Se opreste mixerul, se adauga si faina si cu o spatula se amesteca cu miscari ample pana se incorporeaza. Se pune intr-o forma de tort de 23 diametru.

Prepararea cremei:
Laptele se pune la fiert. Intr-un bol se freaca zaharul cu galbenusurile, praful de budinca de capsuni si putin lapte rece. Se adauga putin lapte cald ca sa aducem la aceeasi temperatura si se rastoarna totul peste restul de lapte.

Se fierbe la foc mic pana se ingroasa iar cand este gata se lasa la racit. Frisca se bate tare si se incorporeaza in pudding-ul de capsuni.impreuna cu gelatina dizilvata in prealabil in putina apa, apoi incalzita.

Se mixeaza pana devine o crema spumoasa. Forma de tort se tapeteaza cu folie de plastic, se aseaza blatul, dupa care se pune crema de capsuni si se da la rece sa se intareasca.

Prepararea cremei de branza:
Branza se mixeaza impreuna cu zaharul farin pana capata consistenta unei creme. Frisca lichida se bate tare si se adauga peste branza. La urma se incorporeaza si gelatina hidratata in cateva linguri de apa si apoi imcalzita.

Se ia o lingura din crema de branza si se amesteca cu gelatina apoi se adauga peste restul de crema. Inainte de a se intari se intinde peste tort, deasupra cremei de capsuni. Se da din nou la rece pana se intareste.

Cand s-a intarit se aranjeaza deasupra ciresele si capsunile. In sucul lasat de la fructe, se adauga gelatina pregatita ca mai sus.

Daca sucul lasat de fructe nu este suficient se mai complecteaza cu apa sau cu suc din fructe rosii (de cumparat sau de casa). Se lasa din nou la rece.

 

Inainte de servire se indeparteaza peretele formei de tort, se desprinde usor folia de plastic si se muta tortul pe un platou. Se poate servi si cu frsca alaturi. Este foarte racoritor si bun.

Recomandările noastre

14 comentarii

  1. 1

    Cat de bine arata.. cred ca-i grozav !! ma uitam pe ingrediente si cand am vazut cirese.. ma gandeam ca e pentru provocarea lunii iunie.. Nu-i, asa ca eu raman insistenta cum ma stiu si ma repet… cu invitatia de a participa la Provocarea Dulce Romanie ;)) Te pup si o zi buna

  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. 6

    @Antonia sigur. Eu am crezut ca trebuie o reteta care sa le cuprinda pe amandoua, adica cirese si menta. Daca merge si asa iti voi trimite linkul cu poza principala. Pup!

    @Liana10 cu placere. Pupici!

    @Adela Zilahi ma bucur ca-ti place.

    @Petronela, multumesc si tie o seara minunata!

    @Mitinita ma bucur ca ai reusit, e un semn bun pentru blogul meu. Ma gandesc sa schimb sablonul, este ultimul motiv care ar pute ingreuna navigarea. O seara frumoasa si tie!

  7. 7
  8. 8
  9. 9
  10. 10
  11. 11

    @Alina—Explora Cuisine, daca ti-ai propus sa nu mai faci torturi inseamna ca esti la cura de slabire? Si eu as vrea, dar ce ma fac cu sotul…!!!

    @Ancuta sunt de acord cu schimbul. Pupici!

    @gratziela multumesc mult de aprecieri. O zi frumoasa, cu drag.

    @annemineli ziyaret ettiğiniz için teşekkürler.

  12. 12
  13. 13
  14. 14

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>