Cheesecake cu kiwi



 

Ingrediente blat de biscuiti:
* 200 g de biscuiti Petit Beurre
* 100 g unt

 
Ingrediente crema alba:
* 400 g crema de branza fina
* 300 g smantana pentru frisca
* 120 g de zahar
* 1 lingura zeama de lamaie

* 6-8 g gelatina

 

 

Ingrediente aspic de kiwi:
* 1.200 kg de kiwi
* 250 g de zahar
* 20 g gelatina

 

Mod de preparare:
Dam biscuiti prin masina sau robot. Topin putin untul si in adaugam peste biscuiti. Daca va place mai dulce puteti sa mai puneti si putin zahar, dar biscuiti Petit Beurre sunt destul de dulci. Intr-o forma de tort de 23 diametru, faceti un blat de biscuiti.

 

 

Separat amestecati cu mixerul branza si jumatate din zahar pana de vine o crema. Restul de zahar se adauga in smantana pentru frisca si se bate pana devine frisca. Se amesteca cele doua si apoi se incorporeaza gelatina inmuiata intai si apoi topita putin pe foc. Se rastoarna peste blatul de biscuiti.

Se lucreaza repede ca sa nu se intareasca. Am vrut sa obtin o adancitura in cemtru si alta idee nu am avut decat sa intind deasupra o folie de plastic si apoi fix pe centru am asezat un bol de aluminiu pe care l-al apasat cat sa obtin o adancitura.

 



 

Sper sa intelegeti din fotografie mai bine. Sectiunea v-a lamuri motivul care l-am avut… sa fie un pic sic! Se da apoi la frigider.

Intre timp pregatim aspicul de kiwi. Curatam fructele de coaja si partea alba din centru. Le pasam intr-un blender si apoi impreuna cu cca 250 g de zahar le punem pe foc mic, mestecand , cat sa se topeasca zaharul. Dupa ce o spumam, adaugam zeama de lamaie si luam vasul de pe foc.

 

 

Nu trebuie s-o fierbem prea mult, ca sa ramana cat de cat proaspata si sa nu-si piarda culoarea. Adaugam 20 g de gelatina, care a fost hidratata inainte in apa rece si apoi incalzita putin pe foc cat sa devina lichida.

Luam din compozitia de kiwi 2-3 linguri si o amestecam in gelatina ca sa o aducem la o temperatuira mai mica, apoi o rastunam in toata compozitia de kiwi, amestecam sa se uniformizeze. Lasam sa se raceasca putin dar fara sa se intaresca.

Intre timp scoatem vasul si folia si o turnam peste crema de frisca. Lasam la frigider, de preferat pana a doua zi. Inainte de a servi am mai ormat cu frisca care mi-a ramas, dar puteti improviza alt ornament. Tortul netaiat, pare un cheesecake obisnuit cu fructe.

Dar cand il serviti la masa, sigur veti incanta musafiri si pe cei dragi voua. O felie pentru voi!

 

Print Friendly, PDF & Email





Recomandările noastre

46 comentarii

  1. 1
  2. 2
  3. 3

    Buna dimineata, ingeniosilor:)))
    Grozav arata!!! Si combinatia de gusturi imi place mult de tot. In plus, puiul meu Danutz, iubeste kiwi, asa ca,,,io cred ca ma va obseda :)).

  4. 4
  5. 5
  6. 6
  7. 7
  8. 8

    DIVIN!!!!n-am cuvinte sa descriu cum arata!nu cred sa fi vazut un cheesecake cu o crema atat de aerata (la crema de branza ma refer).contrastul de culori m-a lasat cu gura cascata!felicitari draga mea
    pup tare ,tare!

  9. 9
  10. 10
  11. 11
  12. 12

    @alina esti o dulce, multumesc frumios de aprecieri. Pup!

    @Alina–Explora Cuisine, ma bucur si eu de ce mi-a iesit. Si este raciritor pentru zilele de vara. Pup!

    @gaby_y, multumin de aprecieri. Te-a amuzat ideea cu bolul adancit, nu. Si pe mine, dar a iesit ce-am vrut. Fa si lui Danutz al tau daca ii place kiwi. O zi frumoasa!

    @FLORY, da albul cu verdele dau bine. Si e si gustos pe deasupra. Pup!

    @Adela Zilahi, multumesc si ma bucur ca te incanta ideea mea. Pupici si o zi frumoasa!

  13. 13

    @Dorina, multumesc, te sarut!

    @Lady Butterfly, verdele cu albul alaturi il scoate in evidenta. Pup!

    @sarah, ca sa obtin acea adancitura am mers pe un cheesecake la rece. Observi ca nu are oua tocmai ca nu am bagat la cuptor, ci am folosit putina gelatina. Practic e un tort la rece. Ma bucur ca-ti place. Pup!

    @janet, da ideea cu folia de plastic si bolul peste a fost ok, ca dupa aceea folia s-a desprins frumos fara sa se stice nimic. O zi frumoasa si tie!

    @cccris multumesc de aprecieri. Pup si o zi frumoasa!

    @Antonia, ce dulce esti. Ma bucur ca-ti place. O zi minunata!

  14. 14
  15. 15
  16. 16
  17. 17
  18. 18
  19. 19

    @Ancuta ma bucur ca-ti place ideea. Nu-ti ramane decat sa o faci si tu, chiarin alte combinati de fructe. Pup!

    @TeoBucatar multumesc de compliment. Pricepute suntem toate, doar putina imaginatie ca sa mai schimbam pe ici pe colo prin retetele vechi. O zi frumoasa!

    @Alice poti sa-l faci cu alte fructe care va plac. Si un contrast de rosu cu branza alba va fi la fel de frumos. Pupici!

    @lia multumesc de aprecieri. Dulce ca de obicei. O zi frumoasa in continuare!

    @Bianka multumesc, multe pupicuri!

  20. 20
  21. 21
  22. 22
  23. 23
  24. 24
  25. 25
  26. 26

    @maya multumesc de vizita si aprecieri. Nici eu nu stiu ce sa mai zic, asa de apreciata a fost. O seara frumoasa!

    @Alynussa, ma bucur de vizita si aprecieri. O seara placuta si tie!

  27. 27
  28. 28
  29. 29
  30. 30
  31. 31

    Stii doar ca am mai trecut pe aici si ca am incercat din torturile tale, asa ca de data asta am nevoie de ajutorul tau. As vrea sa fac maine un tort in care sa folosesc acest aspic, si ganache-ul de ciocolata alba si visine de la tortul cu ganache de cioco alba si visine. Crezi ca ar fi o combinatie buna? Si as vrea sa imbrac tortul in pasta de zahar. Ce parere ai? Pup

  32. 32

    @Lady Butterfly ma bucur mult ca revii si vrei sa faci din torturile mele. Dupa mine aspicul de kiwi merge foarte bine cu ganachul de cioco alba, dar eu nu asi mai adauga visine. Kiwi e fructul principal care troneaza si da si bine verde cu albul de la cioco.
    Si o alta idee ar fi daca tot iti place pasta de zahar, imbraca tortul doar pe lateral, iar deasupra adauga din loc in loc, trandafiri sau orice alte forme din pasta de zahar, care vor da bine pe un fundal de verde-kiwi. Astept sa-mi spui cun ai ales. Te sarut si succes!

  33. 33
  34. 34
  35. 35
  36. 36

    @Adriana Diaconu chiar nu-mi dau seama de ce nu s-a intarit, daca ai urnat indicatiile.
    Pozele intermediare cred ca-s edificatoare ca realizarea tortului este reala.
    Singurul motiv care s-a putut intampla, e ca gelatina ai incazit-o pana la fierbere, atunci isi pierde complect propietatile si poti sa pui si 50 g nu se va mai intari.
    Sper sa revi si sa-mi spui ca ai reusit. Te sarut!

  37. 37
  38. 38
  39. 39
  40. 40

    @monica marca de crema de branza nu o specific decat atunci cabd e impetuos necesar si in rest las la latitudinea fiecaruia sa foloseasca marca cu care e obisnuit, mai scumpa sau mai ieftina dupa buget, de exemplu Almette, Philadelphia, Mascarpone… totul e sa fie cremoasa ca sa iasa o crema fina. Multumesc de aprecieri!

  41. 42

    Buna, in descrierea retetei, la inceput, spui 20 de grame de gelatina, apoi la detalii, cand descrii cum se face aspicul de kiwi, spui 15 grame. Cu care cantitate sa risc? Multumesc

  42. 43
  43. 44

    Am incercat si eu reteta dar,desi nu sunt incepatoare,nici mie nu mi s-a legat crema de kiwi.Oare trebuia fiert mai mult inainte de a pune gelatina pentru a-i scadea din aciditate?Dar daca se fierbe mai mult nu-si pierde culoarea? Deci,unde am gresit? Precizez ca stiu sa folosesc gelatina,deci nu am supraincalzit-o

  44. 45

    Am incercat-o si eu dar am patit la fel ca Adriana Diaconu, nu s-a intarit crema de kiwi.Precizez ca stiu foarte bine cum sa lucrez cu gelatina.Zeama de lamaie se pune in crema de branza sau in cea de kiwi?

    • 46

      Scuze elena de intarziere. Chiar nu stiu de ce nu iti iese crema de kiwi! Problema cred ca este la gramajul de pulpa care ramane dupa curatarea fructelor de coaja si de mijlocul alb si tare. Am facut greseala sa nu cantaresc cat am avut eu. Eu zic, sa pui mai multa gelatina, chiar pana la 30 g.
      Sarbatori fericite!

Dă-i un răspuns lui Antonina Anulează răspunsul

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.