Cotlete de porc umplute cu urda si busuioc



 

Ingrediente:
* 4-6 bucati cotlet de porc
* 1-2 lingurite de mustar
* condimente pentru porc
* salvie
* oregano
* rozmarin
* 100 ml. vin alb

 

 

Umplutura:
* 120 – 150 g urda de oaie
* busuioc tocat
* piper verde tocat mare
* 50-60 g.unt * sare

 

Garnitura:
* morcovi baby

 

 

Mod de preparare:
Pregatim intai umplutura. Cantitatile le apreciem dupa marimea cotletului si a deschideri care o vom avea. Amestecam urda cu verdeturi. Eu am folosit busuioc proaspat tocat, dar puteti folosi marar sau orice altceva va place.

Am condimentat cu sare si piper verde pisat mare. Se adauga si unt sau margarina, care are rolul de a fragezi carnea pe interior.

 

 

Pregatim cotletele. Cand le cumparam, cautam sa alegem felii mai groase. Le stergem cu un prosop de hartie, iar apoi cu un cutit ascutit facem in fiecare o deschizatura pe mijloc, ca un buzunaras, avand grija sa nu sectionam pereti.

Apoi introducem umplutura de urda deja pregatita, in acele buzunare si le inchidem cu scobitori.



 

 

Feliilor astfel pregatite, le dam o crusta in putin ulei incins, inainte de a le condimenta si a le da la cuptor.

 

 

Apoi se face un amestec din 1 lingurita de mustar, salvie, oregano, rozmarin si condimente pentru carne de porc, cu care condimentam feliile de cotlet preprajite.

Se pun apoi intr-o tava pentru cuptor, unde adaugam ulei de masline si putina apa, le acoperim cu o folie de aluminiu si le dam la cuptor 40 de minute Pe la jumaratea timpului, scoatem folia, intoarcem feliile pe cealalata parte si adaugam si un pahar mic cu vin alb (optional).

 

 

Se servesc cu orice garnitura doriti. Eu am facut o garnitura din morcovi baby, morcovi aceia mici care se gasesc congelati la punga, in orice supermarket. I-am sotat in unt si putina apa si i-am feliat.

Se pot folosii si morcovi obisnuiti, dar nu au culoarea asa frumoasa si vie ca acestia. Pofta buna!

Print Friendly, PDF & Email





Recomandările noastre

6 comentarii

  1. 1
  2. 2

    @gaby_d esti o dulce. Sa stii ca plinuti suntem amandoi, ceva kilograme ar cam trebui sa dam jos, dar ce sa facem daca ne place sa mancam. Te pupam si noi si somn usor!

  3. 3
  4. 4

    Hmmm, ce bune trebuie sa fie umplute cu urda… Eu publicasem o reteta, dar batusem o tira carnea si apoi am prins-o cu scobitori, dar imi place mult cum ai taiat-o fara sa ai mult de lucru…le denumisem portofele din cotlet… Pupici si-o saptamina minunata !!!

  5. 5
  6. 6

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.