Rulouri din vitel cu aroma de busuioc si paprica



 

Ingrediente:
* 500-600 g pulta de vitel
* frunze de busuioc
* mustar
* paprica

* sare
* piper
* rozmarin uscat
* ulei de masline
* garnitura de cartofi

 

 

Mod de preparare:
Se feliaza un muschi de vitel sau mai bine, se cumpara gata feliate la caserola (se gasesc in supermarket). Eu am cupparat gata feliate, suficient de subtiri, nu a mai trebuit batute. Sunt foarte bune si pentru paneuri.

Au fost bucati mari, ca am ales sa le fac rulouri. Pentru a fii mai fragede se dau cu putin mustar si se lasa la rece o jumatate de ora. Apoi se scot si se pudreaza cu boia de ardei rosu, dulce sau iute dupa gust. Se aseaza deasupra frunze de busuioc.

 

 

Anul acesta dintre plantele de bucatarie, doar busuiocului i-a mers bine. Acesta e si motivul pentru care l-am folosit in multe preparate in ultimul timp. Rulam strans feliile de vitel si le dam o crusta in putin ulei incins.



 

 

Apoi se mai da 20 de minute la cuptor, intr-o tava care se acopera cu folie de aluminiu, ca sa se faca inabusit, altfel se usuca carnea. Se sevesc cu orice garnitura de cartofi sau orez.

Sotul meu a avut rabdarea sa-mi faca aceste cuburi de cartifi prajiti, in care a pus si boia de ardei, doar ca a fost cam putina si nu a iesit nuanta dorita.

 

 

Cu o salata alaturi e un meniu elegant pentru cei carora le place carnea de vitel (manzat). Pofta buna!

Print Friendly, PDF & Email





Recomandările noastre

16 comentarii

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. 6
  7. 7

    @TeoBucatar multumesc. O saptamana frumoasa!

    @Bianca, multumesc, un pupic dulce!

    @gaby_d nu ne-am propus imitial, dar ne bucuram daca ceea ce facem are asa un efect. Esti o dulce, Pupicuri!

    @Vlad am vizitat situl. Multumesc.

    @Liana10, da, au o aroma discreta si placuta. Pupici!

    @maria mihalache, multumesc o saptamana frumoasa si tie!

  8. 8
  9. 9
  10. 10
  11. 11
  12. 12
  13. 13
  14. 14
  15. 15
  16. 16

Dă-i un răspuns lui Liana10 Anulează răspunsul

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.