Tort cu mousse de pepene galben



 

Anul acesta, ca niciodata, am *casunat” pe pepenii galbeni. Asi putea manca si de trei ori pe zi.
Mi se par tare dulci (nici nu-i de mirare cu asa calduri), iar reci de la frigider… sunt un desert cat se poate de reconfortant. Si asa s-a nascut si acest tort cu mousse de pepene.

 

 

Ingrediente:
* 1 pepene galben 1,200 kg de pulpa
* 2 linguri zeama de lamaie
* 3 pliculete gelatina Dr. Qetker
* 150 ml apa pentru dizolvat gelatina
* 250 ml frisca Meggle
* 100 g zahar pudra
(daca folositi smantana pentru frisca)

 

Un blat din:
* 3 oua
* 3 lg de zahar
* 1 lg apa
* 3 lg faina
* 1 lg cacao
* zahar vanilat


Mod de preparare:
Prepararea blatului: Se bat albusurile cu un praf de sare pana se obtine o spuma tare. Se adauga lingurile de zahar, zaharul vanilat, galbenusurile, lingura de apa rece.

Se bat in continuare pana se omogenizeaza compozitia, apoi se adauga si faina cu cacao.si se toarna intr-o forma de tort tapetata cu hartie de copt de 23 cm diametru. Se coace timp de 30-40 min. Se verifica cu scobitoarea. Se scoate din cuptor, se lasa pe un gratar sa se raceasca.

Pentru mousse, se alege un pepene galben, din aceela putin necacios, ca nu e asa apos si are o culoare superba. Se cureta pepenele de coaja si samburi, apoi se taie in cuburi. Se opreste o felie subtire pentru ornat. Eu am avut un pepene de 1,400 kg. care dupa curatare a ramas 1,200 de pulpa.

Cuburile le pasam intr-un blender si in piureul obtinut adaugam zeama de lamaie si zahar (optional daca va place mai dulce). Eu am lasat dulceata lui.

Se inmoie gelatina in apa rece pentru 10 minute, dupa care o vom dizolva pe foc mic. Cand e gata o amestecam cu cateva linguri de piure de pepene, iar apoi incorporam in tot piureul.

Separat batem bine si frisca. Daca folositi smantana pentru frisca adaugati si cca. 100 gr de zahar. Eu am folosit Meggle care este deja dulce si nu am mai pus zahar. Amestecam frisca cu piureul de pepene si o dam la rece pentru 10 de minute, nu mai mult ca se prinde de la gelatina.



 

 

Pregatim forma in care am facut blatul. Moussul de pepene din aceste cantitati depaseste inaltimea peretilor formei de tort, deci trebuie sa improvizam un perete mai inalt.

Eu am facut un cerc cu o fasie de carton si am imbracat forma pe interior in folie de plastic. Asezam blatul, dupa care rasturnam moussul de pepene. Daca vreti puteti insiropa blatul. Eu nu am facut-o am lasat sa-si ia umezeala de la mausse.

 

 

Se da la frigider cateva ore, sau pana a doua zi, cand ornam cu fasii de pepene, dupa inspiratie. A iesit o nebunie. S-a simtit foarte bine gustul de pepene, de aceia NU am pus multa frisca. Sper ca pozele sa va tenteze sa-l incercati.

 

 

Print Friendly, PDF & Email




loading...



Recomandările noastre

37 comentarii

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

    Woaw faceti niste torturi de iti vine sa musti din monitor, pe cuvant de nu raman cu gura cascata, cand vad asemenea tort, salivez pe tastatura cand vad sectiunea, Puup si o zi minunata sa aveti!

  6. 6

    Waw ! e tot ce pot spune la prima vedere…si mai e ceva : trebue , musai sa-l fac si eu hi,hi. Multumim dragilor, pentru minunatiile cu care ne incantati ! O zi minunata !Pupici.

  7. 7
  8. 8
  9. 9

    Cat de bine arata!! am mancat si eu la pepene galben anul asta.. tare mult imi place! aseara am facut inghetata din el.. Dar tare imi face cu ochiul mousse-ul tau! pupici

  10. 10
  11. 11
  12. 12

    @sarah merita sa-l faci ca-ti vei incanta familia cu asa un desert. Pup!

    @FLORY multumes mult si o zi frumoasa!

    @gaby_d meata si tie si ma bucur ca-ti place. A fost un deliciu. Pupicuri dulci!

    @Mihaela multumes si o zi frumoasa!

    @Adela Zilahi multumim de aprecieri cand vin de la o artista a torturilor. Esti o dulce si te sarutam!

  13. 13

    @lia ne bucuram ca-ti place ce facem. Pupam si o zi frumoasa!

    @Mitinita e asa de parfumat si racoritor. Pup!

    @Ancuta si la mine e o vreme mohorata. Multumesc si o zi frumoasa si tie!

    @Antonia S. si eu vreau sa fac o inghetata, e in plan. Ma bucur ca-ti place. Pup!

    @Mimmi multumesc… pupicuri dulci.

    @Carmen daca si tie iti plac pepenii, sigur iti va placea si tortuletul meu. Pup si o zi frumoasa!

  14. 14
  15. 15
  16. 16
  17. 17
  18. 18
  19. 19

    Navigando il lungo e in largo tra i blog, sono finita qui nel tuo.
    Il tuo blog mi piace moltissimo: Le ricette, la grafica, tutti i contenuti interessanti.
    Mi sono aggiunta ai tuoi followers cosi non ti perdo più di vista.
    Se ti va, passa a trovarmi, sei la benvenuta.
    La magica Zucca

  20. 20
  21. 21

    Mama mea, ce bine arata… Vreau si eu o feliuta, se vede ca stau rau la capitolul pepene galben, doar o data a reusit al meu barbat sa cumpere o ladita… dar s-a terminat de mult… Pupici si astept urmatoarea reteta !!!

  22. 22
  23. 23
  24. 24

    @Petronela, da e o idee buna si cu blat de biscuiti. O zi frumoasa!

    @Bianka multumesc, pup!

    @Reka, dar ce nu le place copiilor? Pupici!

    @LaMagicaZucca, grazie per la visita e commenti.

  25. 25

    @gratziela da caldura are si ea avantajele si dezavantajele sale. O zi buna!

    @Daniela pai mai da comanda de inca o ladita si fale un tort. Pup!

    @TeoBucatar multumim frumos, o zi frumoasa!

    @Cristina ce pacat dar gusturile copiilor nu se discuta. Pup!

  26. 26
  27. 27
  28. 28
  29. 29
  30. 30
  31. 31

    Arata nemaipomenit de apetisant,imi place tare mult.
    Ma gandeam de cand a aparut pepenele galben sa gasesc o reteta pe gustul meu.Iata ca am gasit-o. Voi pregati si eu acest tort zilele urmatoare. Multumesc tare mult pentru reteta.

  32. 32

    @Cretu Veronica ma bucur ca-ti place. E intradevar foarte bun si parfumat. Soiuri de pepene galbeni sunt multe, dar sa cauti din aceeia necaciosi si parfumati, nu stiu denumirea soiului. Astept sa-mi spui cum ti-a iesit. Pupici!

  33. 33
  34. 34

    @Ana Bart e chiar o idee apetisanta. Desi pulpa de piersica cred ca-i mai apoasa ca pepenele galben din reteta mea, cred ca poate iesi un tort parfumat. Asi mai pune 5-6 g de gelatina in plus de siguranta! Daca inverci cu piersici sa-mi lasi si mieun mesaj cum a iesit!

  35. 35

    L-am facut in forma de 26 cm, blatul a iesit foarte subtire, dar foarte gustos per total. Merita daca aveti rabdare sa faceti piureul de piersici 🙂

  36. 36

    @Ana Bart multumesc ca ai revenit cu impresii. Daca ai folosit forma de 26 diametru fata de 23 a mea, cred ca a iesit mai subtire. La piureu cred ca e ceva munca sa iei fiecare piersica sa o cureti si sa o tai bucati, apoi in blender… Dar ma bucur daca a fost bun per total. Pup si o zi frumoasa!

  37. 37

    Uff, sunt in plin proces de facere a acestui tort si mi s-a branzit frisca in piureul de pepene. Nu stiu ce sa fac, arata foarte rau si nu pot sa o omogenzez nicicum. Am urmat instructiunile ca atare, folosind frisca animala nu vegetala, am amestecat la inceput treptat cu mixerul piureul cu frisca dar s-a branzit de la primele linguri de piure. Conteaza oare ca e frisca animala si a reactionat cu lamaia din piure? Frisca e acceasi pe care o folosesc mereu fara problema, de precizat ca probabil nu creste la fel de mult ca cea vegetala( poate trebuia cantitate mai mare?). Acum e la frigider, astept macar sa vad daca se intareste si poate o fi gustoasa si asa dar sincer arata dezastruos si era dedicat tortul implinirii unei saptamani de viata pe aceasta lume a celui mai scump bebelus :(.

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>