Tort Pavlova



 

 

Tort Pavlova este o combinatie savuroasa de bezea, frisca si fructe si a fost special creata in onoarea celebrei balerine Ana Pavlova, cu ocazia unui spectacol sustinut la Paris.

Acest Tort este un desert cu o poveste… povestea unei balerine care a inspirat un desert dulce si usor, precum pasii sai de dans. „Paternitatea” acestui desert este revendicata atat de australieni cat si de neozeelandezi.

Se spune ca balerina Ana Pavlova a sustinut un turneu atat in Australia cat si in Noua Zeelanda in 1926-1927, iar o personalitate din acea perioada i-a dedicat, in semn de omagiu, un desert aerat, de spuma. Cu aceasta retyeta voi participa si la Provocarea lunii iulie care se va desfasura pe blogul lui FLORY – Retete fel de fel.

 

 

  Foi de bezea:
* 6 albusuri
* 360 gr zahar pudra
* 2 lingurite otet
* 2 lingurite amidon
* 1 ligurita rasa de sare
* colorant rosu

 

Umplutura: crema pudding:
* 1 plic pudding de capsuni
* 300 ml lapte
* 2 linguri frisca

 

Decor:
* 300 ml smantana pentru frisca
* 3-4 linguri zahar pudra
* zmeura
* mure
* visine

 

 

Mod de preparare
Ouale trebuie sa fie la temperatura camerei. Se separa albusurile de galbenusuri. Daca aveti albusuri congelate ramase de la alte preparate, se pot folosi.

Regula pentru o bezea reusita este cantarirea albusurilor, iar zaharul trebuie sa fie de doua ori greutatea albuselor. Un albus de ou are aproximativ 30 g. Deci pentru 6 albusuri avem nevoie de 360 g zahar. Eu am vrut o Pavlova din doua blaturi, una alba cealalta roz.

Deci, pentru blatul alb, se bat 3 albusuri spuma tare intr-un vas perfect curat. Cand spuma s-a intarit, incepeti adaugarea zaharului (eu folosesc zahar farin). Este important sa puneti cate o lingura de zahar o data si sa bateti bine dupa fiecare adaugare, pentru dizolvarea zaharului.

Dupa ce tot zaharul a fost incorporat, adaugati otetul si omogenizati, iar apoi amidonul, pe care il cerneti, folositi o strecuratoare de ceai. Cantitatea e mica, dar asigura pastrarea mijlocului cremos al blatului de bezea.



Pe tava de la aragaz asezati o hartie de copt pe care faceti un cerc cat de mare doriti. Asezati compozitie cu lingura si formati un cerc mai mic putin fata de cerc pentru ca la cuptor se mai intande putin, exact cat sa umple cercul.

 

 

Primul blat ramane alb si fiind baza, intindem bezeaua cat de cat uniform intrucat va veni deasupra celalat blat roz.
Introducem tava in cuptor, cateva minute la temperatura mai mare, apoi reducem la minim si lasam usa cuptorului usor intredeschisa.

Blatul trebuie sa se usuce pe exterior, dar in mijloc sa ramana cremos. Asta se intampla dupa cca 50 minute, depinde de cuptor. Daca va place mai uscata o lasati mai mult, dar urmariti sa nu se arda. Se lasa sa se raceasca, apoi care se desprinde de pe hartia de copt.

Repetam procedeul cu celelalte 3 albusuri. In plus adaugam putin colorant rosu. Daca aveti un sirop rosu de la alta reteta, este mai bine. Cand intindeti crema pe hartie, cum acesta va fi deasupra, se face un mic cuib pentru frisca si fructe.

 

 

Pentru umplutura dintre blaturi, eu am facut o crema pudding de capsuni, dar doar cu 300 ml lapte, la care am mai adaugat 2 linguri de frisca la urma.

Montarea tortului se face inainte de servire. Inaintea se bate frisca spuma, daca folositi smantana pentru frisca adaugati zahar, nu mult ca e bezeaua dulce.

 

 

Pe un platou asezam bezeaua alba, deasupra crema puddind. Punem si bezeaua roz peste care punem frisca si asezam fructele. Este minunata cu zmeura, mure, afine, cu coacaze rorii si negre, dar puteti alege orice fructe doriti.

Combinatia de bezea, frisca si fructe este cu adevarat extraordinara.

Print Friendly, PDF & Email





Recomandările noastre

28 comentarii

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

    @Alexandrina ma bucur ca si tu adori acest desert. Pup!

    @Licuta Marin, multumesc de aprecieri. Pup!

    @TeoBucatar ma bucur ca-ti place. A fost un deliciu, s-a dus repede, ca de aceea nu am apucat sa fac poza cu sectiunea. Pupici!
    @gaby_d multumesc, pup!

  6. 6
  7. 7
  8. 8

    mi-ai facut o pofta greu de descris.cum arata,mamaaaaaa!
    vreau sa te intreb de ce ai spus sa fie ansamblat tortul doar inainte de servire?bezeaua se inmoaie prea tare in caz contrar.n-am facut niciodata un tort cu baza de bezea de aia intreb.habar n-am cum se "comporta".pup cu drag

  9. 9
  10. 10
  11. 11

    Ce bine arata si ce multe fructe pe gustul meu… Daca erai mai aproape, te vizitam sa savurez o feliuta… Pupici si-o saptamina minunata !!!

  12. 12

    @Alina–Explora Cuisine multumesc. Am vrut sa fie un pic diferit fata de clasicul Pavlova care e dintr-o foaie. Pup si o saptamana frumoasa!

    @ONESTA30 multumesc frumos. PupSi o zi frumoasa!

    @sarah da, in varianta asta se mananca, cat de cat, repede ca se inmoaie bezreaua de la crema si frisca. Daca vrei sa o ai pentr mai mult, atunci inainte de a pune cremele peste bezea, intinzi un strat din ciocolata alba topita. Se formeaza un stat de protectie care impiedica ca umezeala cremelor sa atace bezeaua. Asa am facut la Tortul Malaga. O saptamana frumoasa

  13. 13

    @La table lorraine d'Amélie merci pour ta visite et pour tes mots. Bonne journé e!

    @Lady Butterfly multumesc mult si ma bucur ca-ti plac retetele mele. O saptamana frumoasa!

    @Daniela bine ai revenit din concediu. Da din pacate distanta asta… Ma bucur ca-ti place, a fost un deliciu. Pup!

  14. 14

    Sara ce minunatia ai pregatit aici !! arata intr-un mare fel !! nu stiu dar deja ma imbolnavesc si eu de virusul Pavlova ;)) mi-ai facut o pofta … Sigur o sa prestez si eu ! pupici

  15. 15
  16. 16
  17. 17
  18. 18
  19. 19
  20. 20
  21. 21

    @FLORY multumim frumos, dar acelaleasi aprecieri ti le intorc si eu. Pup!

    @Mimi da e un pic mai colorat. Pupici!

    @carmen multumesc si o zi frumoasa!

    @Miha multumesc de vizita si aprecieri. O zi frumoasa!

  22. 22
  23. 23
  24. 24

    Trebuie sa fac si eu anul asta o pavlova! e de musai..nu se mai poate…m-ati imbolnavit si voi acuma, dupa gaby_d si brandusa….
    dar dupa ce vin din concediu? oare??? =))) pupici

  25. 25
    • 26

      Am verificat pe site-urile englezesti,nicaieri nu scrie zahar pudra,se foloseste caster sugar care este foarte fin.

    • 27

      Daniela draga daca nu ai facut asta si daca nu esti deschisa si la ideile altora, fara ca macar sa incerci, este treaba ta. Noi pregatim cu ingredientele care le avem noi romani si daca zahar pudra este la noi in magazine asta folosim.
      Si in plus daca nu ai stiut, zaharul pudra din comert are putin amidon, de aceea este mai indicat ca zaharul tos.

  26. 28

    Superb arata. Mi-as dori sa-l fac si eu, dar nu sunt experta in ale bucatariei. E bine prezentat, insa nu sunt date suficiente (pentru mine) privind coptul. Ce inseamna temperatura mai mare? Eu am un cuptor electric si nu functioneaza cu usa deschis. Mi-ati putea da informatii privind setarea temperaturii? Multumesc mult. Succes in tot ceea ce faceti.

Dă-i un răspuns lui Daniela Anulează răspunsul

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.